Sago Vs


Şimdi tabii albüm yeni çıktı, dinliyoruz filan. Bu dönemde de sıkça yorum yaparız.
Biliyorsunuz, bir şarkıcının yeni albümü çıkınca öncekilerle kıyaslanır:normaldir. Biz de öyle yapacağız ilerde. Aslında şu anda da yapıyoruz ama, albüm daha fazla taze olduğu için, pek çaktırmıyoruz.
Çok sağlam 2-3 şarkı var şu an için söyleyebileceğim. Daha sağlıklı bir değerlendirme, ancak 2 hafta sonra gelir.
Kötü insanları tanıma senesi son şarkı ve, olayı bitiriyor. Hani albümü sırayla dinlerseniz, son şarkıdan sonra böyle bir durup garip olmanız normaldir.

Albümün en iyi tarafı, Kolera ile featuring olmaması!! Biz, 4-5 tane olsun yarabbi şükür derken, hiç yok. Ve işin garibi, kimseyle feat. yok.Ama bizim için de sorun yok. Tüm şarkılarında Kolo dişisinin olduğu bir albümden sonra, bu iyi geldi bünyeye. Sago da içimizi mi okuyor ne.

Asslında garip geliyor, evli bir bünye nasıl olur da, hala bekarmış, tekmiş gibi böyle pesimist şarkılar yapabiliyor, yazabiliyor. Ha, evet, hepimiz eninde sonunda yalnız varlıklarız ama, bilemiyorum. Bir şekilde olmuş artık, dinlemek düşüyor bize.

Yukarıdakileri söylemişken:Arkadaşlarla Sago hakkında konuşurken laf dönüp dolaşıp, Sago'nun pesimist ayağına milleti sikip sikmediği gelir. Benim de sıkça aklıma takılır bu.
Mesela pesimist olan adam, niye konserinde "Still Dre" yi çalıp milleti zıplatır? Veya neden pesimist türde başka bir rapçiyle albüm yapar-sevgilisi olsa bile. Pesimizmin içinde yalnızlık yok mu? Sen bunca senedir "yalnızlık" teması üzerine kurmadın mı şarkılarını? "Odamın içinde stres gebertmekteyim, yalnızlık tanrının lütfu" demedin mi? İş sanki biraz da "rant" a dönüşmüş gibi. Çünkü biliyoruz ki" dert-tasa edebiyatı" bu ülkede iş yapar. Sago'nun yaptığı iş, rap'in arabeski bir nevi. Ve de, gün geçtikçe rağbet oluyor Sago'ya.
Ben yine de işin içinde maddi veya ekonomik kaygıların olmamasını/olmadığını umuyorum. Yoktur inşallah.

Daha sonra çokça değineceğim/değineceğiz Sago, Kolo, pesimist rap, son albüm vesaire ye.

0 yorum: