Sıçar

Biliyorsunuz basında veya basın organlarının web sayfalarında yazan birçok "eleman" var. Bunların arasından sıçanlar çok oluyor. Biz de elimizden geldiğince bu "sıçış"ları size göstereceğiz. Kaliteliyi-kalitesizi anlatacağız.

"Bu maç ve geride kalan birkaç maç özelinde dikkatimi çeken ve itirazım olan bir diğer konu ise siyah forma konusu. Endüstriyel futbol bakış açısı ile takımların sezona 3-4 ayrı farklı forma ile başladıklarını biliyoruz. Bu daha fazla forma satmaya yönelik bir hareket, saygı duymak lazım. Ama takımların bir de kendi renklerini taşıyan esas formaları olması lazım. Bu Galatasaray takımında alışılmış, klasik parçalı formadır. Fena sayılmayacak bir dizayn ile bu sezon da Galatasaray'ın bir parçalı forması var. Ama nerde?

Koskoca Galatasaray takımı şanslı geliyor gibi bir komik gerekçeye dayandırılarak siyah forma ile sahaya çıkar mı? İki hafta önce Hürriyet Spor ilavesinde stoklarda hangi forma fazla ise Pazarlama A.Ş. yönetimi ile konuşup forma seçildiği gibi kulaklarıma inanamadığım bir gerekçe vardı. Anladık futbolun ekonomisini falan ama abartmaya da lüzum yok; tartışmasız bir gerçek varsa o da Galatasaray'ın formasının tek olduğudur. Hele hele sarı ve kırmızı dışındaki renklerdeki formalar (Siyah, beyaz) yıl içinde bir iki kere ya kullanılmalıdır, ya kullanılmamalı. Ama heyhat, Galatasaray seyircisi haftalardır aynı çirkin (zevk meselesi elbette, bana çirkin, belki size değil) siyah forma ile seyretmek zorunda kalıyor takımını."

Şimdi, bunları söyleyen kişi Ntvspor.net'te yazan Nurullah Bakır isimli abimiz. Buradaki sıçışları değerlendirelim.

1.
"Endüstriyel futbol bakış açısı ile takımların sezona 3-4 ayrı farklı forma ile başladıklarını biliyoruz. Bu daha fazla forma satmaya yönelik bir hareket, saygı duymak lazım"

Hocam, sezona 3-4 forma ile başlamak sadece endüstriyel futbol bakış açısıyla kanıtlanamaz. Günümüzde bir futbol takımı en az 3, siksen 2 formaya sahip olmak zorunda. Bir bilinen forması, diğer ikisi de açık ve koyu renklerde deplasman formaları. Daha fazla forma satmaya yönelik filan da değil. Bu bir zorunluluk. Bunu, Ntvspor gibi bir sitede yazan kişi söylüyorsa, ortada büyük bir sorun var demektir. Kötü.

2. "
Ama takımların bir de kendi renklerini taşıyan esas formaları olması lazım. Bu Galatasaray takımında alışılmış, klasik parçalı formadır. Fena sayılmayacak bir dizayn ile bu sezon da Galatasaray'ın bir parçalı forması var. Ama nerde?"

Dağa kaçtı. Dağa ne oldu? Yandı bitti kül oldu. Tövbe estağfurullah...
Ne demek "kendi renklerini taşıyan esas formaları olması lazım" Yok mu!?!? Hiç mi giymiyorlar. Evet, Gs takımı farklı renk formaları giymeyi çok sever ama, parçalı forma hiç giyilmiyormuş gibi de muameleye gerek yok. Saçma.

3.
"Koskoca Galatasaray takımı şanslı geliyor gibi bir komik gerekçeye dayandırılarak siyah forma ile sahaya çıkar mı? İki hafta önce Hürriyet Spor ilavesinde stoklarda hangi forma fazla ise Pazarlama A.Ş. yönetimi ile konuşup forma seçildiği gibi kulaklarıma inanamadığım bir gerekçe vardı. Anladık futbolun ekonomisini falan ama abartmaya da lüzum yok; tartışmasız bir gerçek varsa o da Galatasaray'ın formasının tek olduğudur."

O ilk söylenen doğruysa eğer, Gs'nin her maç siyah ve beyaz forma giymesi gerekir, çünkü Nurullah Bakır gibi düşünen insanlar sayesinde farklı renk formalar satılmıyor. Kulüp de onları giydirir tabii oyunculara.
Ayrıca, ne demek "Gs'nin forması tektir". Değildir efendim. Neden olduğunu da bas bas bağırıyoruz işte...Ekonomi ile de alakası yok.

4. "
Hele hele sarı ve kırmızı dışındaki renklerdeki formalar (Siyah, beyaz) yıl içinde bir iki kere ya kullanılmalıdır, ya kullanılmamalı. Ama heyhat, Galatasaray seyircisi haftalardır aynı çirkin (zevk meselesi elbette, bana çirkin, belki size değil) siyah forma ile seyretmek zorunda kalıyor takımını."

1 veya 2 kez. Tabii. Mesela gidelim, Kayseri ile oynarken onlar sarı-kırmızı çubuklu, biz de sarı-kırmızı parçalıyı giyelim. Harika olur.
"Çirkin siyah forma" ne demek. Bu, forması siyah olan takımlara hakarettir ulan. Nasıl bir saçmalık bu.
Sonunda da "zevk meselesi" diyor abimiz. Ah be abim, bu iş zevke bakmıyor ki. Tasarımı ne olursa olsun, bu takımın her sezon bir açık(beyaz oluyor bu bizde), bir de koyu renk( koyu gri veya siyah) forması olmalı. Oluyor da. Olmazsa da sizin gibi modern görünen hödükler yüzündendir.

Görüyorsunuz bu ülkede işler böyle yürüyor. Bu şekilde Şansal Büyüka'nın kızı Ntvspor'da iş buluyor filan...

1 yorum:

Haketo Zaman dedi ki...

Salih,
Zaten ben yavaş yavaş ntvspor'un değerini kaybettiğine inanıyorum. Gittikçe "tek" olma yolunda ilerleyeceklerine gerisin geriye gidiyorlar. Nurullah Bakırlar, İlker Acunlar... Şansal'ın kızı da ayrı mesele. Babasıyla NTV testislisi Hıncal kanlı şu anda. NTVde kala kala Murat Kosova, Kaan Kural, GÜntekin Onay, Fuat Akdağ kaldı. Demedi deme.