Zıvana


Evet, Ronaldo bu sezon neredeyse her maç gol atıyor. Gol kralı olacak, belki Altın Top'u bile alacak! Ama mesele bu değil. Ronaldo bu sezon, artık iyice "potansiyelli yetenekli çocuk"tan çıkıp, her şeyini takıma veren bir lider oldu. Bir de bunun 27-28 yaşındaki halini bir düşünün. Ben düşünemiyorum şahsen. Nasıl "hayvani" bir adam olacak acaba.
Cr7 bu gidişle adını tarihin en iyilerinin arasına yazdıracak. Belki şimdiden yazdırdı ama, kanıtlaması gereken şeyler var. Hem milli takım, hem de Manutd ile.

Son 2 maçında yaptığı şeyler, bize böyle düşünmemiz için yeteri sayıda ipucu sunuyor.
Geçtiğimiz haftasonu, A.Villa maçında perdeyi harika bir golle açtı. İzlemeyen varsa hemen gidip izlesin Youtube'dan, bir yerden. Daha sonra Tevez'e "kafaya teslim" bir orta yaptı, Tevez de fırsatı kaçırmadı. İkinci yarıda 53. dakikada sol kanattan gelen topu topukla içeri doğru yönlendirdi, Roo da gidip golü attı. Son olarak da yine sırtı dönükken ters taraftaki Rooney'ye topu ayağının dışıyla göndererek, 4. golün de mimarı oldu. Yani maçta Manutd'nin attığı 4 gol de onun eseri.

Dünkü Roma maçında da, abartısız uçarak gelip, Scholes'un ortasına kafayı vurdu ve golü attı. Hava toplarında etkili olması, onun silahlarını arttırıyor kuşkusuz.

Daha ne söylenebilir ki. Şu anda tartışmasız Dünya'nın en iyisi. Kendine rakip olarak, ancak "sağlıklı" Messi gösterilebilir. Ki, o şartlarda ben, Messi'nin daha iyi olduğunu iddia ediyorum, o ayrı. Bunun dışında, Cl yarı finalinde bu 2 oyuncuyu karşı karşıya görebiliriz. Umarım da görürüz.

İlaveten yine "umarım", Cr7, yeteneğinin ölçüsünde başarılara ulaşır. Böyle bir yetenek, pek bir şey başarmadan futbol dünyasından ayrılmaz inşallah, ya da sakatlığa kurban gitmez. Bu gidişle zor tabii ama olsun, biz yine de dileyelim.

Hani çıkıyor ya, "Ronaldo alemde basıldı", "İşte Ronaldo sevgilisiyle beraberken!" gibi haberler. Bu adam böyle oynadıkça, alem de hak ona, en güzel sevgili de. Zaten tiki'nin Allahı. Bulması da zor olmaz. Nasıl zor olsun ki!

0 yorum: