1-3


Kaybeden taraf ne desin ki? Sanki bu takım değil, son 5 yılda 3 yüzük kazanan. Biri ayağına çarptırır, diğeri elinden kaçırır vs. Salak salak hatalar.
Bitime 2 dk. mı ne kala hücum ribaundunu alamadık ya bir faul atışı sonrası, fark 7'ydi sanırım. Orada bitti işte olay.
Bir kere bir Spurs maçında Manu ilk sahaiçi isabetini bitime 6 dakika kala buluyorsa, o maç zaten kazanılamaz, kazanılmamalı da. Olmadı zaten, ha yaklaştık o ayrı.
Td play-off performansını sergiledi, sorun yok. Parker da normale yakındı. Çok büyük sürpriz ise Barry'nin 23 sayısıydı. Yani bir nevi Manu'nun atacağı sayılar, Barry'den geldi. Son topu kaçıran Barry yani.
Bir köşeye şunu sıkıştırayım:Kobe hakikaten çok büyük oyuncu. Yani çok söylendi ama, cidden o adam başka bir seviyede, diğerleri başka.

Yine istatistiki bir bilgi.
Spurs'de sadece 6 oyuncu sayı bulabildi, 4 oyuncu sayı atamadı. Lakers'ta ise, 1 dk oynayan Ariza'yı saymazsak, diğer 10 oyuncu da sayıya ulaştı. Bu önemli. Çok çok önemli. Hem de Manu'nun "olmadığı" bir maçta. Tam 36 dakika hiçbir şey yapmadı Ginobili. Rezilliğin dikalası. Onun yerine keşke Udoka filan süre alsaydı. Udoka ve Finley, 8'er dk. oynadı sadece.

Bu saatten sonra serinin dönme olasılığının imkansıza yakın olduğunu biliyoruz. 7 maçlık serilerde 8 veya 9 defa 3-1'den dönüldü. Biri de işte bu Lakers'a karşı oldu (Pho yaptı), aslında tam "bu" Lakers sayılmaz. Çok fark var. Yine de biz "şampiyon"uz. Buna güveniyoruz, ve de takıma.

Spurs'te şöyle bir yön var:Bazen her şeyi yapabileceklerine, herkesi yenebileceklerine inandırıyorlar. Ama bazen de, dünkü gibi çok yetersiz bir takım gibi aptal salak şeyler yapıyorlar. Ne bileyim 70 sayı atıyorlar, en skorer oyuncusu 42 dakika sahaiçi isabet bulamıyor. Böyle olunca da, taraftarın aklı o ikinci kısımda kalıyor. Şimdi önümüzde 3 maç var, ikisi dışarda. Çok çok ümitli değilim ama söyledim, alırsak da şaşırmam. Bu seriyi çevirecek kaç takım var ki Nba'de.
Maç boyu Lakers'ta savunma yaparak maçı kazanmaya çalışan futbol takımı görüntüsü vardı. Bana öyle geldi ya da.
Bir de şu var:Lakers artık Kobe'siz, veya şöyle söyleyeyim;tamamen bench'ten gelen oyuncularıyla maçı devam ettirebiliyor artık. Turiaf, Vujacic ve Farmar o seviyeye geldiler. Bu çok iyi onlar için. Hep söylüyoruz, daha Ariza ve Bynum ortalıkta yok. Tahmin ettiğimiz gibi olursa, seneye Lakers feci olacak.

0 yorum: