Ne Yapacağız

10 gün filan kaldı "büyük mevzu"ya.
Pek güvenemiyorum takıma, güvenemiyoruz. Söylenen sistem oturmuş değil, bazı oyuncuların oynayıp oynamayacağı kesin değil, halen kesinleşmemiş şeyler var.
Nasıl olur bilemiyorum ama, futbol oynayarak, oynamayarak, balına, şansına, falan filan bir şekilde ilk maçta Portekiz'e yenilmemeliyiz. İlk maçta yenilirsek, bu genç kadro anında demoralize olacaktır büyük ihtimalle. 02'deki gibi bir grup da yok ki, yenildikten sonra gruptan çıkma şansımız olsun.
Az önce Ekşi'de bir eleman yazmış, diyor ki, Türkiye son 2 turnuvasında hep, önce güçlü takıma yeniliyor, 2. maçta ortanca takımla berabere kalıyor, son maçta da evsahibi/evsahibine komşu takımı yenip gruptan çıkıyor. Böyle bir dizginin gerçekleşmesi muhtemel ama fikstür müsait değil, çünkü 2. maç İsviçre ile. Son maç olsa, oluyordu ama değil.

Ne olursa olsun, Portekiz'e yenilmememiz şart. Ronaldo artisinin dediklerine bakarsak, onların bizi biraz küçümsediklerini çıkarabiliriz belki. Bu işimize yarayabilir.
Temelde 3 maçımız da zor. En zorunun ilk maç olması avantaj mı, dezavantaj mı, orasını bilemeyeceğim.
Benim tahminim ne derseniz, gruptan çıkma şansımızı çok yüksek görmüyorum, ama bu hiç şansımızın olmadığı anlamına gelmez. Potansiyelimizi yansıtabileceğimizden emin olsam, favoriyiz bile diyebilirim ama işte...
Şöyle bir avantajımız var ki, rakiplerimiz bizi bizim sandığımızdan daha iyi görüyor ve bekliyor. Görünen o.

İnsan Yunanistan örneklerini görünce "Neden olmasın?" demeden duramıyor. Bir düşünün, 5 maçı kazanırsak, veya şöyle söyleyelim; gruptan çıkıp, 2 maç daha kazandıktan sonra finaldesiniz. Bu bizim için başarıdır her türlü. O seviyeye geldikten sonra da, iş bir maça bakar işte. Çok çok zor değil. Söz konusu olan, konsantre olunmuş, doğru işler yapılmış bir 5 veya maç.
Keşke becerebilsek.

Umarım, kişisel çabalar etkili olur maçlarda. Olmalı da. Çünkü böyle çok organize, makinevari bir takım yok ortada, bu saatten sonra da olmaz. O yüzden, bireysel performanslara bel bağlamak veya beklemek hakkımız "diye düşünüyorum".

Şimdilik bu kadar, söz merkezde.

0 yorum: