8 Yıl

Bugün 17 mayıs 2008. Galatasaray'ın Uefa kupası'nı alışının 8. yıldönümü.
Galatasaray taraftarları bilsinler ki, Türkiye futbolda büyük bir ülke değil (sorsan herkes öyle sanıyor ama değil) ve bu halde, bir takımının Avrupa kupası kazanması çok büyük bir olay. Hem de namağlup.
Galatasaray, 1999-2000 yılında Şampiyonlar Ligi gruplarında 3. olup Uefa Kupası'na kaldı ve bu kupada namağlup şampiyon oldu. Bu, kupa tarihinde tektir(Değildir, Feyenoord 02'de kupayı alırken namağlupmuş. Bilgi için Aşkın'a teşekkürler.). (Bir de 92 Ajax varmış. Hem Cl'den gelip değil, hem de 2 maçlı finalle. Aşkın'a bir kez daha teşekkürler)
Ayrıca Galatasaray, Uefa Kupası ve Kupa Galipleri Kupası ile birleştirildikten sonraki ilk sezon kupayı kazanmıştır. Bu da ayrı bir önem atfetmektedir duruma.

Bu kupa Türk futbol tarihinde ilktir. Süper Kupa, diğer Avrupa kupaları alındıktan sonra alınabildiği için sembolik bir öneme sahiptir. Uefa kupası'nın getirisidir.

Umarız Galatasaray taraftarları bu kupanın önemini anlamış durumdadır. Bir kez daha kutluyoruz bu kupanın alınışını. Olmayanlar düşünsün...

6 yorum:

aşkın dedi ki...

Güzel yazmışsın da tek namağlup şampiyon değil

L dedi ki...

kimdir hocam? eğer biliyorsan söyle, ekleyelim.

aşkın dedi ki...

2002 Feyenoord

L dedi ki...

sağol hocam bilgi için:)

aşkın dedi ki...

1992 Ajax
Üstelik Galatasaray ve Feyenoord gibi şampiyonlar liginden gelerek değil 1. turdan başlayarak ve çift maçlı final oynayarak
http://www.rsssf.com/ec/ec199192.html#uefa

L dedi ki...

tekrar sağol hocam:)