Kırarlaar...



Bu yazıda 2 rekordan bahsedeceğim. Biri henüz kırılmadı ama, yarın değil öbür gece tamamdır. İdmanda kıçını flan kırmazsa tabii.
İlki Rubens Barrichello'nun. Belki kimse beklemez, veya farkında değil ama, oldu.
Rubinho, haftasonu yapılan Türkiye Grand Prix'sinde yer alarak toplamda 257. yarışına çıktı ve, Ricardo Patrese'yi geçerek F1 tarihinin en çok yarışa çıkan ismi oldu. Zaten başarılı bi pilottu, şampiyonluklar yaşadı ama, bu rekor ismini F1 tarihine daha sağlam yazacak. Hem sevdiğim bir pilot olması, hem de eski bir Ferrari mensubu olması, bu olaya daha yakın bakmamızı sağladı. Çok sevindim açıkçası.

İkincisi ise, yine büyük bir rekor.
Kariyerini 3 büyük takımda sürdüren, aktif oyuncular arasında en çok şampiyonluk yüzüğüne sahip olan, Nba tarihinde 3 ayrı takımda yüzük kazanan tek oyuncu olan Robert Horry, Hornets-Spurs serisinin 5. maçında oynarsa - ki büyük ihtimal oynayacak- toplamda 238 play-off maçına çıkmış olacak ve tüm zamanların en çok play-off maçında oynayan basketbolcusu olacak, bir kez daha tarihe geçecek.
Horry Houston'da 4, Lakers'da 7, Spurs'de ise 5 sezon boyunca play-off gördü. En az maç oynadığı sezonlar 95-96 ve 98-99. Bu sezonlarda 8'er maç oynadı sadece Horry. En çok ise, 93-94'te Houston ile, 04-05'te de Spurs ile 23 maç. Bu yıllar boyunca Houston'da geçirdiği ilk 4 yıl dışında çift haneli sayı ortalamaları tutturamamış ama, bu ne kadar önemli ki? 02 play-offları'nda Kings'e son saniye üçlüğünü atarken, maçta 20 sayısı mı vardı? Hayır. Ya da daha doğrusu, ne kadar sayısı olduğu önemli mi? Horry sayı veya başka o tip bir katkının ötesinde değerlendirilecek bir oyuncu. O yüzden hala Spurs kadrosunda. Hala yüzük kolluyor.
Bilir çoğu kişi ama, yine de sayalım biz: Horry, bu 7 yüzükten 3'ünü Lakers'ta, 2'şer tanesini ise Rockets ve Spurs'de kazandı.

0 yorum: