Ferdi Elmas Gs'de


Son 2-3 yıldır çok mühim transferler yapan Galatasaray, bir genç yıldızı daha kadrosuna kattı. Hollanda doğumlu ve Ajax altyapısı çıkışlı bir oyuncu olan Ferdi, 05'te Çaykur Rize'ye gelmişti. Geçen sezonki yarım sezonluk Ankaraspor'a kiralık gitmesi dışında orada oynadı. 3 yıllık sözleşmeye imza atmış Ferdi. Bunun 2. senesinde filan gidebilir Avrupa'ya, benden söylemesi.
Forvet kendisi. Ama "Ronaldo" tarzı forvet, yani kanat oyuncusu. Çoğu yerde orta saha diye geçiyor, malum bu "forvet" kavramı Türkiye'de oturmadı henüz.
Görünüşe bakılırsa ya 3, ya da 1 altyapıdan oyuncu karşılığında aldık Ferdi'yi, ki bu yine bir vurgun yaptığımız anlamına geliyor. Müthiş bir transfer Gs için. Milli takım sorunu da yok, o da güzel.
Bir diğer genç yetenek Özer Hurmacı'nın da geleceği söyleniyordu ama, ondan haber yok henüz.

Nette rastladığım bir röportajında, Ferdi Rize için, "daha ofansif oynamalıyız. Ben 4-3-3 oynamayı seviyorum" filan diyor-bu güzel haber. 4-3-3'ü sevmesi tabii ki normal, Ajax'ın bütün altyapı kategorilerinde, A takımdaki gibi 4-3-3 oynanır. Ofansif futbolu sevmesi için de açıklamaya gerek yok tabii. Hollanda ne de olsa...

Bu arada Bjk ve Trabzon da daha haziran gelmeden bir ton adam aldı. Hele Trabzon çok iyi işler çıkardı. Bakalım etkileri ne olacak.

Son bir ekleme:Galatasaray, Kartalspor'un gelecek vaadeden oyuncusu Yaser Yıldız'ı da kadrosuna katmış mayıs ayında. Bir güzel haber daha.


Yazı bitmeden edit:Lan çok resmi bir yazı olmuş, sanki Ntvspor'a haber geçiyoruz, kusura bakmayın artık.

0 yorum: