Final Zamanı


Haziran geldi, final vakti. En son 86-87'de gerçekleşen Lal-Bos finali, tam 21 sezon sonra yine oynanacak. 11. final olacak bu iki takımın karşılaştığı. Malum, Nba tarihindeki en büyük rekabet neredeyse.

İki tarafta da final veya yüzük açı diyeceğimiz oyuncular var. Kobe'nin belki 3 yüzüğü var ama, Shaq sonrası bir yüzük kazanmak için ne kadar hevesli ve gayretli olduğunu herkes biliyor. Garnett deseniz, Nba tarihinin en büyük, en hırslı oyuncularından ama yüzüğe ucundan bile ulaşamadı şimdiye dek. Sadece Batı finali var. Pierce ve Ray Allen da, son dönemin büyük oyuncularından. Onların da bir finalleri bile yok.

Ben ve tanıdığım birçok Nbasever, bu finalde kim kazansa üzülmeyecek. Çünkü yukarıda da söylediğim gibi, her iki tarafta da çok değerli, yüzüğü hak eden büyük oyuncular var, Nba tarihine geçecek oyuncular.
Hem bu oyuncuların başarı açlığı, hem de büyük rekabetin yeniden dirilmesi, bu finali herhangi bir finalden çok farklı bir yere taşıyor. İşin mali yönü de azımsanacak gibi değil.
Play-Off başladığından beri bu Lakers-Boston finalinin isminin hep zikredilmesi hoş değil akla şüphe getiriyor ama, normal bir yandan. Bir nesil bu oyunu bu rekabetle sevdi, az değil.
O zamanlar olduğu gibi yeniden Nba'in yükselişine katkıda bulunur bu final diyesim var ama, zaten halihazırda Nba'in yükselmesi için birçok sebep var.
Olsa olsa, o büyük rekabeti öğretir gençlere, Nba'in eski zamanlarını öğrenmelesine vesile olur. Bu da çok güzel olur. Bir sporla ilgileniyorsan, onun tarihini bilmelisin ki, daha iyi çözüp kavrayabilesin, özümseyebilesin o sporu.

Final ne olur peki?
İsteğim 4-3 bitecek olan bir final. Olabildiğince zevkli, mücadele içinde geçsin. O büyük oyuncular basketbol ziyafeti sunsun bizlere. Pierce, Lbj ile olduğu gibi Kobe ile de düelloya girişsin.
Ama olacak gibi görünen ise 4-2 Lakers-benim tahminim yani. Bir kere Boston dışarıda kötü. Son seride 4 galibiyetin ikisini dışarıda aldı belki ama, ben en azından güven(e)miyorum Kelt'lere. Kobe'nin azmasını bekleyin derim ben, yani ilk turda, ikinci turda, konferans finalinde böyle dönem dönem "dinlendi" ya, o olmayacak işte. Son sahne artık, neyin varsa ortaya koyacaksın. O da öyle yapacak.
Boston açısından, son maçlarda Ray'in form tutması çok önemli. Belki ilk turlarda onsuz bir şekilde işleri hallettiler ama, finalde böyle bir lüksleri yok tabii ki.
Bir de isim açısından bakınca oyun kurucu sıkıntısı çekebilir Celtics. Fisher baskın çıkabilir Rondo'ya, şaşırtıcı olmaz bu.

Bir de nostaljik formaları giysinler 1-2 kez, çok güzel olur o da.

0 yorum: