Kupayı ya da Babayı


Son an gelene kadar yazmak istemedim. Biraz da havaya gireyim de öyle yazayım amacıyla. Belki de iyi değil bu, zira maça 28 dakika var ve yazacağım her şey 2 saat içerisinde yüzüme vurulabilecek konuma gelebilir.
Bildiğimiz gibi Boston Celtics-Los Angeles Lakers finalin adı. Şu anda televizyonda, orada burada gördüğümüz, bu işi yapan nesile NBA'i sevdiren seri tekrar karşımızda. Boston ev sahibi avantajına ve sadece üç oyuncudan çok daha fazlasına sahip. Rondo'suz, Perkins'siz hatta PJ Brown'suz bir Celtics buralara kesinlikle gelemezdi. Şu "Big Three" olayına da karşıyım aslında. Çok büyük bir haksızlık bu geçmiş zamanın "Big Three"sine. Celtics tarafında X-Factor denilen farkı yaratacak oyuncu kesinlikle Rajon Rondo. Kalitesini belli etmiş oyuncular zaten belli bir katkıyı yapacaktır ancak o oyuncuların eline baktığı gard da Rajon Rondo. Kevin Garnett artık iyice hücumda tek yönlü olmaya başladı. Kıçına kadar girip elini kaldıracaksın; girerse girer, girmezse yaşadın. Ray Allen son zamanlarda açıldı ama her an bi' "fıssss" sesi gelebilir. Paul Pierce ise her zamanki gibi bir numaralı skor opsiyonu olacak. Garnett yüzük kazanabilecek mi? Ligin en iyi şutörü Ray Allen neler yapacak? Paul Pierce senelerce lottery takımında kalmanın ödülünü alıyor mu? Bir buçuk hafta sonra belli olacak.

Melekler şehrinin temsilcileri şu ana kadar mükemmeller. Houston, Utah ve son şampiyon Spurs. Şimdi ise Keltler. Ligin en değerli oyuncusu, belki de (belki de mi?) son jenerasyonun en iyi oyuncusuna sahipler. Lamar Odom ve Derek Fisher'dan gelecek olan istikrarlı katkı ve Pau Gasol'ün ne kadar konsantre olacağı seriyi Lakers adına belirleyecek şeyler. Kobe yine Kobe olacaktır.

Benchlere baktığımızda Lakers'ın büyük üstünlüğü olduğunu görüyoruz. Zaten ligde benchten en çok katkıyı alan takım kendileri. (Spurs'ü saymıyorum. Adamların yıldızları yedekten geliyor, sonra "en iyi bench bizde." Hee tabi, Horry filan.) Aslında bana göre Lakers'ı öne koyan bir numaralı faktör Zenmaster. Sonra da Kobe'nin Shaq'siz şampiyonluk kazanma arzusu. Bekleyip göreceğiz. Kartlar karışsın, yeniden dağılsın... Ne alemde bakalım üstü toz kaplı final rekabeti.

0 yorum: