Euro 2008-2 Sonunda Futbol!!

İlk 2 gün çok kaliteli olmayan maçlardan, hele de bu maç öncesindeki aşırı monoton Fransa-Romanya maçından sonra, ilaca kavuştuk. Zaten iyi maç olmasını bekliyorduk evet ama, beklediğimizden de iyi geçti.
Hollanda belki total futbol'ün kıyısından geçmiyor, belki hakim sisteme yakın oynuyor ama, oyuncu kalitesi farkı belirliyor bir şekilde. Veya belirledi diyelim. Artı, doğru zamanda doğru işi yapmak.
2. gol, tam derslik bir kontraatak golü. Çizgiden Gio çıkarıyor, Van der Vaart'a veriyor. O da soldan yardıran Gio'yu görüyor. Gio sağ tarafa uzatıyor, oradaki Kuyt da içeri hareketlenen Sneijder'e ortalıyor, Sneijder de çok şık vurarak golü buluyor. Tam bir kontra harikası gol.
İlk golde ofsayt var gibi ama, demin nerde okudum bilmiyorum, orada dediği gibi Hollanda öyle oynadı ki, gerek kalmadı o pozisyonun tartışılmasına.
İtalya çok mu kötüydü Hayır. Ama özellikle 2. yarıda ele geçirdikleri pozisyonları değerlendirememeleri onlar için büyük talihsizlik oldu. Hele 3 dk içinde Grosso ve Toni'nin yakaladığı pozisyonlar. Üstüne bir de, Pirlo'nun frikiğinden dönen topun gol olması tuz biber ekti ve maç orda bitti.
Peki kağıt üstünde Hollanda'nın en iyi savunmacısı gibi görünen Heitinga niye 11 başlamıyor?
Kuyt bütün sene yattı, şimdi ne oldu da gaza geldi? Ben Benitez'in yerinde olsam, kampa girer döverim.
Sonradan giren Afellay da, şans verilse neler yapacağını gösterdi. Aslında Ruud'suz, böyle 4-6-0 gibi bir şey deneyebilir Hollanda ve çok rahat da oynabilirler. İlerde Van Persie veya Robben serbest oynar misal. Denenebilir.
Sneijder de çok iyiydi.
İtalya'nın orta üçlüsünü tamamen Milan'dan alması Aceto üstadın dediği gibi "hizipçilik". Ayıptır. De Rossi-Perrotta-Aquilani üçlüsü yedekte oturmakta.
Camoranesi-Di Natale ikilisi de ilk maç için en azından, acayip vasat kaldılar. Gördük ki Grosso bu takım için çok çok önemli ve 11 oynamalı. Panucci kesilebilir, veya ortaya alınabilir.
Materazzi yine güven vermiyor. Çıkınca birçok italyan rahatlamıştır eminim. Nerde Cannavaro-Nesta, nerde Barzagli-Materazzi. İtalya'nın beklerinin değişken olması büyük avantaj, dün maçta da bunu kullandı Donadoni mesela.

Görünen o ki, ölüm grubu'ndan çıkanlardan biri belli. Hele de Fransa'nın o halinde. Hollanda sanıldığından daha iyi geliyor.

0 yorum: