Metin Oktay



Bugün Taçsız Kralımız Metin Oktay'ın 17. ölüm yıldönümü.
Ekşi'deki korkunç futbol hafızası Belgarath'ın yazdığına göre, 14 eylül 1991 tarihindeki Gs-G.birliği maçına Galatasaray siyah formayla çıkmış. Resmini bulmak imkansız. Keşke olsa da sergilesek;yine de bulursam koyarım. Bugün de öyle bir jest yapılsın isterim;çoğu kişi ister. Fakat bu yılki kreasyonumuzda siyah forma yok. Ki formalar da sezon başından federasyona bildiriliyor, artık düzene girdi o işler, zart diye forma yaptırıp giyemiyorsun. Onun yerine direkt "Metin Oktay parçalı" ismiyle sunulan, ki klasiğe çok yakın tasarımı bulunan bu yılki parçalı formamız giyilmeli. Gerçi bizimkiler kendi evimizde sarı-kırmızı dışındaki formaları giymeyi çok sever ama, bugün yapmasalar bari. Sanmıyorum da.
Yine Ekşi'deki bir diğer futbol uzmanı Ich'in yazdığına göre, o maçta federasyondan alınan özel izinle, Kosecki 10 numaralı formayı giymemiş ve 20 numaralı formayla sahaya çıkmıştır. Bu da çok güzel tabii. Günümüzde artık her futbolcunun numarası belli, o zamanki gibi değil. Onun için, bugün öyle bir uygulama olur mu, pek sanmıyorum.
Belki 02'de yaptıkları gibi, kapalı'nın çatısından bir dev Metin Oktay forması sallandırılabilir, veya tribünde yer alır. Yukarıdaki gibi yani.
Taçsız Kral'ı bir kez daha rahmetle anıyoruz. Bir Gs taraftarı olarak da, onun gibi büyük bir futbolcunun, sempatizanı olduğum kulübün oyuncusu olduğu için gurur duyuyorum.

0 yorum: