Rajon Rondo



Daha önce ufaktan yazmışımdır belki, Ahmet Ümit Everest'e transfer olmuş. Şimdi tabii biz işin parasında değiliz. Ahmet Ümit bu memlekette yazarak kazanan nadir adamlardan. Keşke daha çok olsa böyle. Ben işin görsel ve hafızasal (ne demekse) kısmındayım.
Ahmet Ümit sanırım 10 yıldan fazla süredir Doğan Kitap'ta. Ona özel bir şablon var, buna uygun olarak tasarlıyorlar her kitabının kapak ve genel tasarımını. Renkler bile belli-turuncu, mavi filan genelde. Ben bu şekilde 31 kilometreden görsem tanırım Ahmet Ümit kitaplarını. Ama transfer mevzuu gerçekleşince bu iş yalan oluyor. Şimdi alakasız bir sürü kapak. Yakında eski kitapların yeni basımları da çıkar ortaya. Kirlilik, başka bi'şey değil. Param olsa diyeceğim ki, "abi gel sen bırak transferi, aynı parayı ben vereyim, kitaplar aynı şekil kalsın amına koyym". Hele bazıları 3-4 yayınevi değiştiriyor, delir iyice. Bununla ilgili bir kanun, bi' bi'şey olmalı.

Kitap bu. Idefix'ten alırsan da, sayfa/fiyat oranı açısından gayet karlı olabilirsin. Normalde yerli kitaplar her türlü daha pahalıya gelir, malum.
Ayşe Kulin filan da orda. Everest törkiş bestseller'ları topluyor. Da ben niyeyse hiç ısınamamışımdır bu yayınevine. Mesela Alev Alatlı'nın orda olması hep garip gelir.

Bu kitapla birlikte Grange başgan'ın yeni kitabı da piyasaya çıkmış-ya da yakında çıkacak. Etkileyici bir kapak. Da o fiyat nedir abi ya. Pöff.

3 yorum:

Selocan dedi ki...

Abi Rajon Rondo ne ya :))) Gece maç mı vardı ?

Unknown dedi ki...

everst'e latife tekin, aslı erdoğan, mehmet eroğlu, şebnem işigüzel'le falan alışmıştı gözümüz biraz... türkiş bestseller'leri topluyorlar evet, ve biraz kurcalayınca epey kitap yayınladıkları çıkıyor ortaya, tuhaf... imge'yi sevmem ben aslında, ve belli bir nedeni yok bunun.

veeee doğru mu görüyorum acaba : "Etiket Fiyatı : 24,00 TL (KDV Dahil)" ?? bu ne fiyat abi, resmen şuursuzluk... yazık...

L dedi ki...

@selo: hea. o anda ray allen dese onu yazıcaktım. rondo dedi :)

@jayne:
doğankitap iyi ittiriyo bize. gidip korsanını aldırıcaklar illa. gerçeği 24, korsanı 5 milyon. mantıklı olan belli aslında ya, neyse.