Bal

Neymiş efendim, Galatasaray Uefa Kupası'nda olduğu gibi Türkiye Kupası'nda da "balına" turu geçmiş.
Ben anlamıyorum nasıl bir mantık bu. 06'da şampiyon olduklarında da aynı şeyler söylendi. "Fener sayesinde şampiyon oldunuz", "Onlar yenildi de siz kazandınız" vs.
Sanki Galatasaray hiç puan falan almadı, son maça kadar öyle ilerledi tek-tük, son maçta da FB berabere kalınca şampiyon oldu. Galatasaray o sezon, tarihinin puan rekorunu kırdı. 83 puanla. Sonuna kadar takip etti, sondan ikinci hafta maçın bitimine 10 saniye kala attığı golle şampiyonluk umudunu sürdürdü. Ama görünenler insanı o kadar yanıltıyor ki...

Sanki ortada herhangi bir çaba yok, Galatasaray öylece dururken birileri gelip diyor, "alın tur sizin. Kazandınız." Anlayamıyorum, nasıl bu kadar basite indirgerler. Nasıl ortadaki çabayı, emeği bu kadar yok sayarlar. Galatasaray-bu hem Türkiye Kupası, hem de Uefa için geçerli- belli bir performans göstermiş ve, herhangi bir ihtimalde tur atlayacak kadar puan toplamış. Bu, az da olsa çok da olsa bir başarıdır. Hiç ihtimal olmasa ne olacak? Daha mı iyi? O zaman da "Avrupa Fatihi ne halde" diye başlık atar şerefsizler.
Kimseye yaranamıyorsun işte bu ülkede.
Galatasaray "yine" Denizli'nin sayesinde "kurtulmuş". Bak bak bak. Galatasaray grupta 7 puan almış. Hani 4 filan da değil. Gruptan çıkmak için yeterli puan. Ama son maçta yenilince, Denizli de berabere kalınca "onların sayesinde" çıkmış.
O 7 puanı zaten başka takım aldı.

Bu gidişle biz olur da sezon sonunda Uefa Kupası'nı alırsak, o da Bordeaux'nun sayesinde ha, bizim futbolcuların değil.

0 yorum: