Spurs-Rockets maç notları

-T-Mac 11 maç sonra sahalara bu maçla döndü. Aslında bu maçta da oynamayacakmış ama son anda kendini iyi hissettiğini söyleyip kadroya girmiş. Benchten maça başladı.

-Biraz çirkef oyun stiliyle bildiğimiz Fabricio Oberto bu oyun stilini Yao üzerinde kullanınca, birkaç pozisyonda itiş-kakış oldu.

-Spurs ilk 20 maçta 17-3 lük dereceye sahipmiş. Şu anda ise 25-13 ler. Son 10 maçta da durum 5-5.

-Spurs'ün 3 yıl peşinden koşup kavuşamadığı Luis Scola bu sezon ikinci kez Spurs karşısına çıktı. İlk maçta müthiş oynamıştı. Bu kez o kadar etkili olmadı ve "seni nasıl kaçırdık biz" şeklindeki hayıflanmaları biraz olsun dindirdi.

-Houston'ın temel taşlarından olan Shane Battier maça yedek başladı. Sanırım bunun sebebi, maçta Kaan Kural'ın da söylediği gibi, Bonzi Wells'in genelde Spurs'e karşı iyi oynaması.

-Spurs önlerindeki 14 maçın 12 sini deplasmanda oynayacak. Bu seriyi her yıl olduğu gibi iyi geçirmek zorundalar. Bu sezon daha bir mecburlar buna sanki.

-Rockets'lı çaylaklar Colin Landry ve Aaron Brooks umut vaad ediyor. Özellikle de süre almalarından öte, süre alırken Mike James ve Dikembe Mutombo gibi veteranları geride bırakmaları önemli bir nokta.

-3. çeyrekte bir ara Houston farkı 12 ye çıkardı aniden. Sonra Manu olaya el attı ve yeniden maç dengeye geldi.

-Tracy McGrady zorlama şutlar kullandı ve açıkçası pek de etkili olamadı.

-Maçın sonunda Yao çok kritik 2 faul atışını kaçırdı. Ki o zamana kadar 7/8 ile faul atıyordu. Fakat Houton'lı oyuncular kaçan 2. atışın ardından topu çeldi ve maçın kazanılmasında önemli bir adım atmış oldular.

-2.4 saniye kala son hücumu kullanan Spurs, Matt Bonner ile başarılı olamadı ve maç 83-81 Rockets lehine bitti.

0 yorum: