Notlar Filan

-Telekom Asım Pars ve Serkan Erdoğan'ı almış. Çok iyi iki hamle. El-Amin'i kaybettiler belki ama, bu iki transfer onları daha da güçlendirdi. Daha da birilerini alabilirler.

-Final 2-1 oldu. Vujacic çok ekstra oynadı, 7/10 ile 20 sayı. Kobe de biraz daha iyiydi;daha agresifti. Garnett ve Pierce tam manasıyla "bir halt yiyemedi". Toplamda 8/35 attılar;KG orta mesafe işini abarttı. Biz bile kendi maçlarımızda, girmiyorsa bir yerden sonra zorlamayız yani. Son 2 hücumda Kobe yine eli titremeden soktu. Belki de son dakikalarda sorumluluk alma açısından bakarsak gelmiş geçmiş en büyük oyuncu.
Allen çok iyi gidiyordu ama, son anlarda şutlarını sokamadı. Zaten bu maçı tek başına aldırması da zordu. Lakers'ta da berbat olan birileri vardı:Gasol, Odom ve Radman. Gasol ilk sahaiçi isabetini neredeyse bitime yakın buldu. Diğer ikisi de faul problemi yüzünden sahada kalamadı doğru düzgün.

2 takımda toplam 4 oyuncu çift hanelere ulaştı. Hele Boston'da bu uzun süre birdi, sonlara doğru KG oldu 2. oyuncu.

-Dün Ibra gözümüzü şenlendirdi. Belki de turnuvanın ilk maçlarının en güzel golünü attı. O vuruşa cesaret edecek 2-3 adam var işte Dünya'da. İspanya da takımın turnuva tarihindeki en farklı galibiyetini aldı. Fabregas ve Xabi Alonso yedek, orta sahaya bak. Villa da gol kralı olur artık herhalde.

-Onu demişken;geçenki 0-3'lük Hollanda maçı da, İtalya'nın Avrupa şampiyonaları tarihindeki en farklı mağlubiyetiymiş. İnsan şaşırıyor duyunca aslında, ama normal. Lig değil ki bu. Öyle ortalama sonuçlarla ilerliyor turnuva. Yine de belki 50 yıla yakın süre boyunca gerçekleşebilirdi bu skorlar.

-Bugünkü maçtan pek umudum yok. Nasıl olsun ki. Arda oynar herhalde artık bugün. Bu adama zerre güvenesi gelmiyor adamın artık, Fatih hoca'ya yani. Çıkıp 5 yer, yine de bir Adanalı havaları, "ben yaptım ulan var mı" çıkışları. Ya, insan bir kere de "evet, ben yaptım, suçlusu benim" filan der değil mi? Hayır işte. Kendisinde bu yok. Her zaman yaptığının arkasındadır. Hep haklıdır vs vs. Sonumuz hayır olsun abi, ne bileyim.
Bir de İsviçre'deki Türklerden biri gol atarsa tam olur.

-Ego denen şeyin allah belasını versin. Siz siz olun, evrensel doğru bile olsa, kimseye bir şey tavsiye etmeyin, "bu böyledir" demeyin. Siz suçlu çıkarsınız sonra. Veya yaptığınız/söylediğiniz kaale alınmaz, üzülürsünüz. Kim ne bok yerse yesin, ceremesini de çeksin. Gördük ki bu çağ, "sence-bence" çağıymış. Yaşa da gör "sence" olan şey doğru muymuş.
"Bence"ymiş, seni sikiyim sen kimsin ulan.

0 yorum: