Semi


Bos-Orl maçını ekranın yarısını kaplayan "Mardin'de saldırı" yazısı ve sürekli değişen alt cümleler eşliğinde izleyince, doğal olarak maksimum zevki alamıyorsunuz. Terör saldırısı değilmiş bir de. Tam olarak belli değil henüz ama, hangi tanımlayamayacağım zihniyet yedi bu haltı, merak ediyorum.
Seri hakkındaki görüşüm, "her şey olur" gibisindendi. İlk maç sonu da zaten "öyle olacak" diyor. Bir tarafın "düzen"i yok. Ne oyun kurucu var(ki oyun kurucu "döktürdü" yine bu maç), ne top indirilebiln süperyıldız, esas oyun kuran adamının sağı-solu belli değil, büyük paralar döktüğün yıldız oyuncun da bir garip. Bu Magic oluyor.
Diğerinin ise en büyük güvencesi, manevi lideri yok. Benchten gelen en önemli potaaltı desteği yok, Scalabrine 30 dk'ya yakın süre alıyor. Rondo düşüşe geçmiş. Falan filan.
Yani "günlük performanslara" göre değişecek bir seri. Veya "anlık hatalar". İşte o hatalardan, hele de maç sonu abartısız binlerce oldu. Hele 35 saniye kala Hido'nun 8 saniye ihlali var ki...
İkisi de son periyot boyu ikramdan ikrama koştu. İhale Orlando'ya kaldı. Stan dayı gerçekten çoğu zaman kenarda dellenmekte haklı.
Magic 28-30'dan 65-37'ye bir seri yakaladı. Ama arkasından maçı koparacak hareketleri yapamadı;bir sürü boş şut kaçırıp, bir ton saçma-sapan top kaybettiler. Karşı taraf da "istemem kalsın" çekince, aldılar maçı. Böyle garip maç sonu görmemişimdir herhalde.
Bulls serisinin ilk 5 maçında bokunu çıkaran Rondo, döküldü bu maçta. Hatta bir faul atışı var. Hani anlarım, kısa gelir şut. Ama çemberin 1 metre soluna nasıl atılır ki, kafan nerde? Buna rağmen 2 asistle t-d'ı kaçırdı, öyle de garip. 7 top kaybı var.
Hidayet de yine vasattı. Ray&PP, 4/24 attı, nasıl seri geçsin bunlar.

Fazlasıyla kargaşa içinde bir seri olacak. 4-3'e yolu var.
Son olarak:Eddie House adamından ve 7-8 kişi rotasyon yapıp "yüzük istiyoruz" diyen takımlardan tiksiniyorum.

xxx

Diğer maç hakkında ayrıntılı konuşamam, izleyemedim. Ev içi konum ayarlayamama yüzünden. Gerçi linklerin sağı-solu oynuyor, garantisi yoktu ya, neyse.
Lakers sıçtı. Kısası bu. Sonlara doğru "Yao sakatlandı" dedi Hüseyin, ne kadar ciddi, bilmiyoruz. Kobe 31 şutta 32 sayı buldu. Nereye kadar böyle kastıracak, göreceğiz. Houston hiç beklemediğimiz şeyler yapabilir. Şaşırmamalıyız. Düşünsenize, Denver-Houston Batı finali görme ihtimalimiz var. Benim için sorun yok, Stern delirir.

1 yorum:

Haketo Zaman dedi ki...

diz dize çarpışma abi.
pek bir şeyi yok, girdi oyuna sonradan. hafif bi' morluk vardı dizde ama darbeden yani.