Ayırt

Şöyle bi'şey var:Şeytanın zıttı Tanrı değildir. Şeytan, Tanrı'nın meleklerinden biridir. Sonra İnsan'ın yaratılmasıyla Tanrı'ya gider yapmıştır, olay kopmuştur. İslami terminolojiye inanıyorsan tabii. Yani hiyerarşik olarak alttadır Şeytan, aynı düzlemde değil;denk değil. Aslında bu iş de sembolik bi' mesele de, katmayalım onu şincik.

Buna benzer şekilde, Kürt'ün zıttı Türk değildir. Hani şu tip cümleler duyuyoruz ya:"Türküyle Kürdüyle bu memleket...", böyle bi'şey yok. Bu ülkede yaşayan her vatandaş, Türktür. Bu etnik bir mesele değildir. Önce anlaşılması gereken bu. Etnik gruplar sayılacaksa, o zaman işte "Kürt, Laz, Çerkes, Rum, Süryani" şeklinde sayarsın. Ama Türk kelimesini oraya katamazsın. Ve evet, bu işin ilk elden muhattabı olan siyasetçiler vs. bile, bu işin tam olarak ayırdına varmış değil.

2 yorum:

Leo dedi ki...

Abi şu şeytan meselesi nasıl bir çelişkidir ben hala anlayabilmiş değilim. Koca Tanrı yarattığı bir varlığın gider yapmasına ve ortalığı karıştırmasına nasıl göz yumabilir? Kıyamete kadar insanların yoldan çıkarılmasına ilişkin iddia bu yüce varlıklar için çok çocukça kalmıyor mu?

Kürt Türk meslesine gelince. Haid AKP'lileri geçtim. CHP'li milletvekili bile Tuncali'deki isyandan bahsederken Dersim diyor. Millet haftalarca Tunceli'ye Dersim diyor. Onlarda mı bilinçli yapıyor diye sormadan edemiyorum. Siyasette bir kutuplaşma olduğu gözleniyor, ama kim bu kutuplaşmanın neresinde kalıyor anlaşılabilir değil. Kafam çok karışık bu konularda cidden. Eski yöneticiler asıl amaçları doğrultusunda yalan söylerek dikkatleri başka yöne çekemeye çalışırlardı. Şimdi sanki konuyla ilgili bir kaç yalan birden var. Kimsenin bilmediği içyüzleri bildiğimizi sanırken bile aslında bizim hasıraltından akıl yoluyla çıkardığımız doğrularda bir yalanın parçası.

Yazıdan belli olacağı gibi gerçekten çok karışık kafam, kusura bakmayın

L dedi ki...

ben sana bilahare anlatırım onu. burda olmaz o işler.

bunu da anlatırım. burdan tek şey söyliyim:şu anda mecliste olan partiler ve kişiler, belli bir işi tamamlamak için getirilmiş kişilerdir. yani ortada bir söz, bir ahit var. oradaki nerdeyse kimse bu ülkenin bağımsızlığı peşinde koşan kişiler değiller. o yüzden "beklenti" içinde olmak, yanlış. gerisi sonra.