Lectible


Burdaki seride Kobe var mıydı bilmiyorum ama, bu serinin benim Nba sevgimin başlamasına katkısı büyüktür. Hatırlayanlar var mıdır acep.

14 yorum:

Selocan dedi ki...

Ben Pepsi'nin Spice Girls'ünü hatırlıyorum :)

ahmetcan_48 dedi ki...

Ya abi kim hatırlamaz ki o seriyi. 1998-1999 yılı olması lazım o pepsinin o serisi çıktığında. O yıl NBA'da San Antoni ile benim ezelden beri tuttuğum New York Knicks final oynamış ve San Antonio ilk NBA şampiyonluğunu kazanmıştı. O seride hatırladığım kadarıyla Alanzo Mourning, Tim Duncan, Patrick Ewing de vardı.

L dedi ki...

abi o seri var ya...
aah ah. nba aşkımı alevleyen sezon. spurs'ün ilk şampiyonluğu.
duncan kesin vardı. hill de. gerisini hatırlayamyorum.

ahmetcan_48 dedi ki...

Evet abi o sezon gerçekten harikaydı. Hepimizin yeni yeni ergenleştiği, geceleri sabaha karşı saat 04.00'te Kanal D'nin başına geçip de NBA maçlarını deli gibi izlemeye başladığımız yıllardı. O yıllarda NBA TV hak getire. Kanal D verirdi maçları. Herhalde çoğumuz o yıllarda başlamışızdır NBA'yı sevmeye.

L dedi ki...

valla bizim neslin nba sevenleri o zamandan başlamştır o kesin. fanatik basketin de önemli payı vardır, belirtelim. kanal d yayınları. molalarda saha görülmez, dansçı kız filan yok.

ahmetcan_48 dedi ki...

Haklısın Lappap. Fanatik Baket harika bir gazeteydi. İsmet Badem falan bir sürü iyi basketbol yazarı vardı. Bir de hatırlarsın o yıllarda Kaan Kural'ın başında olduğu Fast Break dergisi vardı. Şimdi bilemyiroum yine çıkıyor mu ama bir de Pivot dergisi vardı. O iki dergi de hakketten harika dergilerdi. En azından baketbolun ve NBA'nın ülkemizde tanınmasına ve sevilmesine katkıda bulunan yayınlardı.

L dedi ki...

1. abi pivot filan yalan oldu. şu anda piyasada basketbol dergisi yok sanırım.

2. fast break tam efsane. bende bi sayısı var, o da jordan özel sayısı gibi bişey.

3. f.basket'in katkısı büyüktür. zararı da vardır. girmiyim şimdi ona.

ahmetcan_48 dedi ki...

Vallahi doğrudur. İnan ki basketbol dergisi elime almayalı uzun zaman oldu. Gerçi Kaan Kural ekranda bana biraz antipatik gelir ama Fast Break gerçekten harika bir dergiydi. Önemli bir kitleyi NBA ile tanıştırmış ve NBA'yı sevdirmiştir.

L dedi ki...

abi gözünü seviym, sen de mi onlardansın. bu adam antipatikse, ihsan bayülken'e ne diyceksin. veya daha salak bi adam olsa daha fazla mı sevilcekti. ben anlayamyorum kk'yı sevmemeyi.

Selocan dedi ki...

O değil de Alanzo Mourning en delikanlı isimler top 10'a rahat girer.

ahmetcan_48 dedi ki...

Ya abi şimdi şöyla diyim. Aslında tamam Kaan Kural gerçekten çok bilgili ve NBA'yı da çok seviyor. Fakat bazen ekranda böyle nasıl desem küçük gören ya da komik olmaya çalışırken işi biraz abartan tarz bir üslup da takınabiliyor. İşte o zaman biraz antipatik kaçabiliyor. Yoksa tabii ki şuan için Türkiye'de NBA hakkında en donanımlı olan yorumculardan biri ve işini de gerçekten severek yapıyor.

L dedi ki...

@selo:
zo ağır delikanlıdır.

@ahmetcan:

abi ben onun kadar nba bilsem, olaya hakim olsam, daha ağır konuşurum. mesela geçen bir röportajnda, tyrus thomas'aydı sanırım, "adam değil" demişti. e hakkaten öyle. bazen resmi demeç vermenin veya yorum yapmanın dışına çıkmak gerek.
kaan kural'ı sevmeyen bünyeye allah charles barkley'i nasip etsin diyorum ben.

miracsaral dedi ki...

Bir şeyi tutkuyla seven adam taraf tutar. Kaan Kural'da Basketbolu çok seviyor. Bu yüzden de bazen taraf tutuyor. Taraf tutmak neden kötü birşeymiş gibi algılanıyor ki yorumculuk kültüründe ben hiç anlayamadım.

L dedi ki...

abi o konuda en kötü adamımız kaan kural olsun. zaten kaç tane var ki anasını sevdiimin memleketinde.