4.


Bu sezonkinden daha iyi oldukları kesin. Kırmızı detayı olayı hem hoş, hem de ilginç hale getiriyor. "Neden kırmızı?" diyecek olana, aşağı bak derim.



Daha önce sarı veya altın renk ayrıntılar oluyordu home formada. Demek ki bundan böyle kırmızı da eklenebilecek. Sarı veya altından çok farklı bir hava kattığı kesin.
Ama şöyle bi'şey var. İngiltere'nin diğer 3 büyük takımının ana rengi kırmızı iken, kırmızıyla alakası yok gibi görünen 4.nün de kırmızı detaya sahip olması işleri karıştırır, öyle değil mi? Burda olsa iç savaş çıkar, ama orda ne olur, göreceğiz.



Chelsea formalarında son sezonlarda hep gördüğümüz gibi, göğüs reklamı yine çene hizasında. Joe Cole'un da ağzını burnunu kırasım geliyor.

-bu başlığın ilk yorumunu da okuyuverin.

6 yorum:

Selocan dedi ki...

Abi şimdi şu formaya bakınca Oha ne alaka diyen insan var olacaktır muhtemelen. Aslında derinlemesine incelemek lazımdı bu formayı. Klasik dönemlerde Chelsea'nin kırmızı away formaları meşhurdu. Ayrıca pek de kliask olmayan dönemlerde 80 sonlarından 90 sonlarına kadar (belki daha da eskiye dayanır. Chelsea'nin home formalarının, yani mavi formalarının yakalarına kırmızı rengi işlemek gibi bir kültürleri vardı. Ancak 2000'lerde bu kültürlerden uzaklaşmışlar. 2010'lu yıllarda bu geleneği geri getirmişler anlaşılan.

SÜper abi herifler neleri düşünüyorlar. Bu arada kırmızı detayları olan yakalı chelsea formalarından bir kaç örnek verem.

http://www.classicfootballshirts.co.uk/p162500/1993-94-Chelsea-Home-Shirt-Hoddle-20-M/product_info.html

http://www.classicfootballshirts.co.uk/p9422/1991-93-Chelsea-Home-Shirt-XL/product_info.html

http://www.classicfootballshirts.co.uk/p166897/1981-83-Chelsea-Home-Shirt-M/product_info.html

liverpoolandkop dedi ki...

Armalarında neredeyse sarı bölüm kadar koskoca yer kapladığı halde kırmızıdan nefret eden dere takımına örnek olsun.

Aslını inkar eden haramzadedir. =)

bkz: http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=1132484

L dedi ki...

nıhaha :D

müşkülpesent dedi ki...

http://en.wikipedia.org/wiki/Chelsea_pensioner

ali okancı yakadaki kırmızı reengin chelsea pensioners ile ilgili olduğunu belirtmiş blogunda ve yukarıdaki linki vermiş

Selocan dedi ki...

Mümkündür. İngilizlerin her formasının her detayında zaten bir tarih var. İster kulüp tarihi olsun ister başka tarih, mutlaka bir yerden alıntı yaparak forma tasarlıyorlar.

L dedi ki...

valla abi doğrudur da yani, adamlar bunu yaparken herhalde hesaba katmışlardır bu eski formaları. az da olsa alaka var en azından.