Tek Forma 4 Kombinasyon

Büyük hali için resme tıklayın

İngiltere'de bizim gibi, sezon başı TFF'ye bildirdiğimiz formalarımız ve bu formalara uygulanacak kombinasyonların nasıl olacağını gösteren bir belge-kural vs... gibi birşey var mı bilmiyorum. Varsa 4 kombinasyonu da bildirmişler mi acaba ?

Dünya'da artık forma kuralları iyice katılaştı. Mecbur olmadığınız sürece şort ve çorabın bile aynı olmaması gerekiyor rakiple. İngiltere'de bu sisteme çok dikkat ediliyor. Aynı renk şortu geçtim, çoraba bile rastlamak neredeyse imkansız bir maçta. Bu sebeple de İngiltere'de belki maçtan maça bildiriliyordur kombinasyon şekliniz. 4'lü resimdeki ilk forma, Manchester United'ın orjinal home kombinasyonu. Diğer 3'ü maçtan maça rakibe göre değişiklik göstermiş. Beyaz şort beyaz çorap kombinasyonunu sadece ŞL maçlarında gördüm. Tabi bütün maçlara da bakmadım, belki ligde de 1-2 maça çıkmışlardır böyle.

Ne olursa olsun takdir edilesi bir durum. Eğer Manchester United bu 4 kombinasyonu da sezon başı bildirdiyse onlara helal, eğer maçtan maça rakibe göre bu karar alınıyorsa yine de helal. Bizim bu sezon hiçbir maçta parçalı altına beyaz şort kırmızı çorap giyemememizin sebebi, sezon başında TFF'ye bu kombinasyonu bildirmememiz. Ayrıca biz de İngiltere gibi çok dikkat edilmiyor çorap aynı mı farklı mı vs... Bu sebeple sezon başı bildirilen kombinasyonlardan şaşamıyoruz.

9 yorum:

liverpoolandkop dedi ki...

Çorap anlaşılır da, şortun aynı renk olmaması olayını mantıksız buluyorum o kadar takmamak lazım şorta.

Bu arada bu bildirme olayı yüzünden Sivas-GS maçı sonrası liste dışı forma giydiği için Sivas para cezası yedi TFF'den.

Burak Eken dedi ki...

Şorta, çoraba en çok takılan, hiç şüphesiz UEFA. Ama gelin, görün ki; UEFA'nın en büyük organizasyonunun finalinde, iki takımın şortu, birbirine çok yakın iki renkti. Euro 2008 Finali'nde, Almanya Milli Takımı siyah, İspanya Milli Takımı da koyu lacivert şort giymişti.

Bu yazıyı okuyunca aklıma hemen o olay geldi.

L dedi ki...

@matthias:

abi ne demek o kadar takmamak lazım ya. adam mesela portsmouth'la mı oynuyor. 2 takımın da home ları belli. manutd çekiyor siyah şortu, oluyor sana mavi-beyaz'a, kırmızı-siyah. bitti. bu durum, away forma giyme bağımlılığını da ortadan kaldırıyor. daha fazla home formanı giyebiliyorsun.

liverpoolandkop dedi ki...

Yok hacım home-away anlamında demedim ben takmamak lazım lafını.

FIFA-UEFA ne zımbırtıysa artık bu kuralı hakemler için koymadı mı?

Misal 2 takımda siyah çorap giyse, bir karambolde ayaklara bakan hakem ihlalleri çözemeyebilir ama şort için bu durum söz konusu olmaz.

Bu anlamda söyledim şorta takılmamak gerektiğini. =)

L dedi ki...

hea, anladım. zaten burak'ın örnek de o doğrultuda. şortlar benzer ama forma ve çoraptan sorun çıkmıyor, ondan yerinde şort.

mesela away kullanımlarında da çok olan bişey bu. misal barça-osasuna. osasuna renkler malum. barça sarı-laciverti giyiyor, şort aynı ama sorun yok.

liverpoolandkop dedi ki...

Aslında ilk başlarda bu şort olayı yoktu sadece çoraplar farklı oluyordu sonradan şortu da eklediler kurallara.

Bir ara İngiltere'de kaleciler de takımın şort ve çorabının aynısını giyiyorlardı. Çok hoşuma giderdi o zamanlar. Mesela Liverpool kalecisi Yeşil kazak altına takımın o an giydiği kırmızı şort ve çorabı giyiyordu. Her takım uyguluyordu ama bunu.

Bak, sana yeni bir araştırma konusu çıktı. =)

L dedi ki...

hehe, eyvalla abi :)

N. Burak dedi ki...

Rekor Rangers'tadır heralde, mavi formanın altına beyaz şortla:
- siyah
- kırmızı
- üstü siyah altı kırmızı
- beyaz
mavi şortla:
- mavi
- beyaz

kırmızı formanın altına mavi şortla
- mavi
- kırmızı
- beyaz

şeklinde çoraplar giymişler. İki formadan dokuz kombinasyon müthiş bence. :D Beyaz formalarını da bir iki maçlığına giymişler.

L dedi ki...

aynen hocam, o kombinasyonların da şöyle toplu bi resmini bulsak aslında :)