Bayan Basketbol


Yüzüncü yılımızda küme düşen bayan basketbol takımımız, bu sezon Avrupa'da kupa kovalıyor! Küme düştükten bir sezon sonra 1. lige geri döndüler. Geçen yıl da EuroCup'a katılmaya hak kazandılar. Ve o kupada şu anda yarı finaldeler. İlk maçları yarın Ayhan Şahenk spor salonu'nda. Gönül isterdi ki, aynı muhitte olup maçlara gidelim ama mümkün değil maalesef. Yine de kalbimiz onlarla.

Lafı geçmişken, bu takımdaki bir oyuncuya da değinmek istiyorum:Işıl Alben. 86 doğumlu. Sanırım 2 ay önceki Galatasaray dergisi'nde kendisiyle röportaj da vardı. Kendisi çok yönlü bir oyun kurucu ve takımın en önemli silahlarından. Maç istatistiklerini takip ederseniz, her maç değil triple-double, quadruple-double'ı kovalıyor. Zaten şimdiden 2 triple-double'ı da var. Türkiye'de Bayanlar Ligi'nde t-d yapmak. İnanılmaz. Birçok maçta da 4x5 yapıyor rahatça. Eğer bu şekilde devam ederse, burada kalmaz Wnba yolunu tutar.
Zaten oyunuyla olmasa bile hemen her maç farklı şekle soktuğu saçlarıyla onu sahada fark etmek mümkün. Hatta adına fan club bile açılmış nette bir yerlerde. Yukarıda da o saç şekillerinden ikisi sadece.

0 yorum: