Almora


Senfonik Rock/Metal'i seven biri olarak Almora'nın yeni albümü harika bir haber tabii benim için. Türkiye'de bu işi yapan çok az sayıda kişi veya grup var malum. Ne azı belki de hiç yok. Elde ne varsa kar onun için.
Üretken bir grup Almora. Normalde 2-3 albüm çıkacak zamanda 6 albümleri var. Ama şöyle bir sorun var:Bütün şarkılarını dinlediğinizde bir "kendini tekrar etme" sorunları olduğu görülüyor. Türkçe müzikte böyle bir grup olması harika ama, biraz daha "yeni" şeyler dinlemek istiyor bünye artık. Bu hakkımız sanırım.

Albüm tanıtım bülteninde "Senfonik ve Epik Rock'ın ülkemizdeki öncü ismi Almôra, iki yıllık aradan sonra yeni albümü 'Kıyamet Senfonisi' ile müzik arenasına geri dönüyor. Albümün tamamı, güçlü gotik ve epik temalar taşıyan Türkçe sözlü şarkılardan oluşuyor. Almôra, 'Kıyamet Senfonisi' ile birlikte masallarına kaldığı yerden devam ederken aynı zamanda Türk Rock Müziğinde yapılmış İlk Türkçe Sözlü Gotik Rock albümüne de imzasını atıyor." ifadeleri var. Son cümleye pek katılasım gelmiyor ama onun dışında sorun yok.

Bir grup veya sanatçıyı dinlemeye başlamak için canlı performanslarını izlemek acayip tetikleyici bir eylem. Benim başıma birkaç kez geldi. Çok da memnunum. Tabii bazılarının canlı performansı diğerlerinden iyi oluyor, o açıdan avantaja sahipler.
Geçtiğimiz yaz Zeytinli Rock-Fest'te izledim canlı olarak Almora'yı. O zamandan beri daha bir şevkle dinliyorum onları. Tabii bunda kemancı kızın da payı büyük olabilir.

Almora'nın tarzını aslında Power Metal olarak nitelendirmek lazım ama, sertlik açısından pek o seviyeye yaklaşamadıkları için o türe ait olarak adları geçmiyor pek. Çünkü şarkı sözleri direkt Power Metal. Tabii görünüşe bakılırsa kendileri bile öyle adlandırılmak istemiyorlar.

Ogün Sanlısoy'un vokalde bulunduğu İyiler Siyah Giyer, en dikkat çeken şarkı albümde.

0 yorum: