"Gösterelim Anam"

Birkaç gün önce haberi çıkmıştı gazetelerde Pipa Bacca'nın. Sonra kendisinden son haberin Gebze'de alındığı ve kaybolduğu öğrenildi. Meselenin ne olduğunu bilmeyenler için Ntvmsnbc'den alıntılıyorum:

"Sanat dünyasında Pippa Bacca ismiyle tanınan 33 yaşındaki Giuseppina Pasqualino di Marineo, arkadaşı Silvia Moro’yla birlikte 8 Mart’ta Milano’dan yola çıkmıştı. İki genç kadın beyaz gelinlik giyerek, barış mesaj vermek amacıyla Balkan, Akdeniz ve Ortadoğu ülkelerini ziyaret etmeyi planlıyordu. “Gelinlik Yolculuğu” adı verilen proje sürdüğü müddetçe üzerlerindeki beyaz gelinliği yıkamayacaklardı. Gelinliğin üzerindeki lekeler, yakın tarihleri savaş ve iç savaşlarla geçen ülkelerin izlerini taşıyacaklardı. Ancak bu proje tamamlanamadı. Çünkü gelinlerden Pippa Bacca, Türkiye’de kayboldu. En son 31 Mart’ta, Gebze’de kredi kartıyla alışveriş yaptığı belirlenen ve o tarihten bu yana kendisinden haber alınamayan Bacca için Türk ve İtalyan dışişleri bakanlıkları alarma geçti."

İlk olayı öğrenince hemen akla Arabesk filmindeki Müjde Ar'ın kahveye girmesi ve sonra bütün ahalinin elinin kemerlere gitmesi, "Gösterelim anam!" demesi geldi. Ve görünüşe bakılırsa hakikaten o tip bir durum var.
"Ülke imajı" diye bir şey var ya, aha bu olayla o dibe vurdu. Ve bu ülkenin duyarlı vatandaşları da buradan bir kere daha tiksindi. Ne diyesin ki...

0 yorum: