Jübile


Aşağıdaki posttan devam edeyim. O efsane kadro(lar)dan kaç futbolcu, faal futbol yaşamına son verdi. Birçoğuna adam gibi jübile yapamadık-Galatasaray yani. Hagi bile jübileyi Romanya'da yaptı. Adamlar altyapılarından çıkıp, 10 sezon oynamayan futbolcuları kulüpten ayrılırken ne muamele çekiyorlar. Biz ise aynı şekilde altyapıdan çıkıp kaptan olan, tüm kariyerini aynı takımda geçiren, neredeyse 30-40 kupa kazanan emektar futbolcumuza adam gibi bir jübile yapamıyoruz. Kralını yapmalılar. Çok büyük eksiklik bunlar.

Arsenal'e bir bakın;adamlar Bergkamp'ın jübilesini, futbolu bıraktığı sezon, hatta hemen bırakır bırakmaz, o yaz yapıyorlar. Dahası Emirates Stadium'un açılışını da aynı gün gerçekleştiriyorlar! Bir taşla 2 kuş.
Maç Arsenal ile Ajax arasında. Allah için kadrolara bakın.

-Arsenal, ilk yarı:Manuel Almunia, Justin Hoyte, Pascal Cygan, Matthew Connolly, Armand Traore; Alex Hleb, Alex Song, Mathieu Flamini, Ryan Smith; Dennis Bergkamp, Jeremie Aliadiere
Yedekler: Mart Poom, Sebastian Larsson, Nicklas Bendtner, Fabrice Muamba, Joe O'Cearuill, Mark Randall, Vincent Van den Berg, Arturo Lupoli, Anthony Stokes.

-İkinci yarı:David Seaman, Lee Dixon, Nigel Winterburn, Steve Bould, Gilles Grimandi, Marc Overmars, Emmanuel Petit, Edu, Ray Parlour; Dennis Bergkamp, Thierry Henry, Ian Wright, Oleg Luzhny, Giovanni van Bronckhorst, Alex Manninger, Patrick Vieira, Glenn Helder, Kanu.


-Ajax, ilk yarı:Maarten Stekelenburg, Zdenek Grygera, John Heitinga, Jaap Stam, Thomas Vermaelen, Hedwiges Maduro, Kenneth Perez, Wesley Sneijder, Jan Vertonghen, Tom de Mul, Klaas Jan Huntelaar
Yedekler: Olaf Lindenbergh, Urby Emanuelson, George Ogararu, Ryan Babel, Edgar Manucharyan, Robbert Schilder, Markus Rosenberg.

-İkinci yarı:Edwin Van der Sar, Stanley Menzo, Danny Blind, Wim Jonk, Frank de Boer, Marciano Vink, Aron Winter, Ronald de Boer, Edgar Davids, Jan Wouters, Stefan Pettersson, Bryan Roy, Johan Cruyff, Frank Rijkaard, Marco Van Basten.

Aman allahım...

0 yorum: