Getafe-Bayern



İzlemeden beni en çok heyecanlandıran maç budur sanırım. Zamanında Star yerine Teleon'un verdiği Gs maçlarını bir yana bırakıyorum. Onlar farklı.

Netten birkaç yerden takip ediyordum maçı. uzun süre 1-0 gitti. Ve Getafe 6. dakikadan itibaren 10 kişiydi. Biz tam "Lan Bayern eleniyor" derken, sonlara doğru (89) Ribery attı, 1-1 oldu.

Uzatmanın ne ara başladığını anlamadan 3-1 oldu, aha dedik iş bitti;Bayern sıçar. Olmaz artık. Takip ediyoruz yine. Baktık 3-2 oldu. Dk. 115. Kafadan "Olur mu?" lar geçiyor tabii. Ve oldu.
Dk. 120, Toni. Canlı izlesem bu kadar tepki vermezdim. Tabii kafadan Lineker'in meşhur sözü geçti hemen:Futbol, 22 kişinin oynadığı, 90 dakika süren ve sonunda Almanların kazandığı bir oyundur. 90 dakika sonunda olmadı belki ama işin o kısmı teferruat.

Eğer elenseler tüm dünyada yılın futbol olayı olacaktı. Ligi garantilediler belki ama, "Uefa'da" çeyrek finalde elenmeleri camiayı ayağa kaldırırdı. Onun üstüne de gider C.Ronaldo'yu almaya kalkışırlardı herhalde, kesin çözüm olsun diye.

Abbondanzieri 2. golde bildiğin ikram yaptı, 3.de de kısmen hatası var, çıkarabilirdi. Bu adam milli kaleci. Getafe'ye yazık oldu mu desem bilemiyorum. Kendi kuyularını kazdılar bir nevi. Sen gel tüm maçı ve uzatmayı 10 kişi oyna, ki kaçırdıkları 2 net pozisyon da varmış, 3-1 öne geç, sonra da son 5 dakikada elen. Efsane olacaklardı az kalsın.
Kahn bile son atakta ilerdeydi. Ofsayt oldu, vuruşu kullanıp ileri gitti. Sonra da golün sevinciyle Van Bommel'e bir tane patlattı, ağlayacak gibiydi. Nasıl olmasın.
Toni de değerini bir kat daha arttırdı.

Dedim ya hani "efsane olacaklardı nerdeyse" diye. İşin ilginci, Getafe kadrosunda daha önce bu aşamalarda mucize yaratmış olan bir takımın üyesi vardı:Cosmin Contra. İki maçta da normal süredeki Getafe gollerini o attı. Dün geceki maçtaki ise müthişti. Bildiğin tek başına yarattı ve attı golü.
Daha önce Alaves'deyken finale kadar çıkıp, uzatmada altın golle (kendi kalelerine ha) Liverpool'a 5-4 elenip bütün kupa boyunca onlara sempati besleyen futbolseverleri kahreden bir takımın üyesi olan Contra, dün de öyle bir fırsatı kaçırdı. Papaz her zaman pilav yemiyor mu demeli ne.

Son olarak;şu Joma'ya vallahi helal. Adamlar Getafe için bile, Avrupa kupalarına özel forma yapıyorlar. Adamlar Avrupa'da farklı forma giyiyor. Harika.

Resimler de ne kadar manidar değil mi:önce yerde ve üzüntülü olan Kahn, ama sonra Abbondanzieri. Son gülen iyi gülüyor işte.

0 yorum: