Orelyo Ve Güiza

Orelyo'nun gidişinin neredeyse kesinleşmesini ardından, bizim kafamızdan geçen soruyu Aceto sormuş bile:Orelyo'nun gitmesi, Fb'ye Makelele'nin Real'den ayrılığı sonrası gibi bir dönem yaşatır mı?
Benim cevabım dünden hazır:Evet!
Fb, büyk ihtimalle Aurelio'nun ayrılışından sonra, onun gibi bir ön-libero bulamayacak. Orta sahayı da Deniz, Selçuk ve Maldonado'ya emanet edemeyeceklerine göre, transfer kesin. Amaaa. Orada da kritik soru, 7 sezondur Türkiye ligi'nde oynayan, Türk pasaportu almış, milli takımda oynamak bir yana, en kritik oyuncusu olmuş bir futbolcunun yerini doldurabilecek kimi alabilir ki Fenerbahçe? Hemen hemen kimseyi. Gidip de Cambiasso, Essien, Yaya Toure gibi birini almadıkları sürece tabii.

Yani Fb bir nevi sıçtı anlayacağınız. İşleri çok zor. Güiza'ya verdikleri paranın bir kısmını şu işe yatırsalarmış keşke diyor insan, dönen meblağları görünce.
Ben sanmıyorum Aurelio'dan boşalan mevki için, üstüne düşüp de ciddi transfer yapacaklarını. Real gibi ihmal edecekler.
İnanılmaz ama, bir Makelele'nin gidişi, Real Madrid'in 4 sezonunu heba etti. 4 sezon kupa alamadılar. Bir ara da iyice Galacticos'a sardılar, sonra halleri malum.

Peki Marco, orada daha ileri basamaklara çıkacak patlamayı yapabilir mi?Kişisel yorum:Evet. Hatta "neden olmasın". Seviniriz buna çok tabii ama, malum, Fb taraftarı ve camiası dövünecektir.

Ayrı bir başlık açmadan Güiza'yı da burada halledeyim.
Bir kere bu kalibrede oyuncuya verilen para olarak, rakam çok büyük. Şöyle bir düşünüyorum da, Fb harici herhangi bir Avrupa takımı, bu parayı verir miydi Güiza'ya? Hiiiç sanmıyorum.
Fb feci kazık yiyebilir bu transferden.
Eleman Cl'de oynamak için geldim diyor. O da haklı bir yerde. Barça, Real filan alır mıydı kendisini? Veya Villarreal bile, hayır.

Geçen sezonun gol kralıymış, hadi ya... Yani o zaman büyük forvet, süper golcü mü oluyor? "Lan bak bak, bir de penaltısız gol kralı olmuş". Eee?
Bu durum, başarının garantisi mi? Ne gol kralları biliyoruz, şimdi ne hallerdeler. Veya, gol kralı olduktan sonra ne hale geldiler. Neyse. Onlar kendini avutsun. En azından kendilerince "yıldız" aldılar.

Bir soru da, Semih, Kezman ve Güiza üçlüsünü Fb neresine ne yapacak? Hangisi, ne kadar oynayabilecek? Kezman devre arasından sonra kalır mı? Hangi sistemle oynayacak Fb?
Biz de düşünürüz bunları elbet ama, Fb taraftarı daha fazla kasacak, hadi yavrularım.

Daha 2 sezon önce La Segunda'da oynayan, 28 yaşındaki bir forvet için 30 milyon yuro vermek. Akıl karı değil be hacı.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

salih kardes ilk once bir fenerbahceli olarak yazini cok mantikli buldum ama aurelionun gitmesi tamamen kendi istegiyleydi yani birazcik arastirirsan sabah hurriyet gibi gazetelere inanmazsan biz ne yapsakta tutamazdik valencia aklina bir la ligayi soktu adamin. Adam kafasina koydu Ispanyaya gitmeyi yani birak 3 milyonu biz 10 milyonda versek bu adam kalmazdi FBde... Ornek olarak Tuncayi gosterebilirim Fenerbahce'nin en iyi turk oyuncusu diyebilecegimiz tuncay Boroya gitti biz ne kadar para versekte gidecekti cunku adamin gelecekteki hedeflerine ulasmasi icin Turkiyeden baska bir ligde oynamasi lazimdi. Ancak Aurelionun yeri doldurulurmu konusunda tamamen haklisin hayatta doldurulmaz.
Guizaya ve ona verilen paraya gelince adam evet gol krali oldu etoonun robinhonun van nistelrooyun oldugu bir ligde gol krali olmus ispanyada torres ve villadan sonra dusunulecek ilk forvet olma makamini kazanmis ve fenerin gecen seneki en buyuk eksikligi olan top ayaga gelince gol kacirmama (yani bitirme) olayini fazlasiyla gerceklestirebilen bir oyuncu. Yildizmi? hayir tabiki Aziz Yildirim yildiz deyince tabiki akla gelen isimler cok daha farkli ama ben inaniyorumki parasinin hakkini fazlasiyla verecek bir oyuncu ozellike turkiye gibi bir ligde. Ama yinede goruslerine saygiliyim ne de olsa bir baska takimli olarak yorum yaziyorsun.

L dedi ki...

bizim önceliğimiz objektif olmak. o açıdan sorun yok zaten.

orelyo'nun gitmesi kendi isteğiyle demişsin. evet, ben de farkındayım onun. ben sadece kayıbın ne kadar büyük olacağını anlatmak istedim.