Hücum Futbolu ve Galatasaray

Sezon başından beri bas bas bağırıyoruz bu takım iyi olacak diye. Bugün ileride çok iyiydik, Nonda birkaç tane kaçırdı yine ama sonunda attı. Problem değil. İstatistiklere baktım da biraz önce şu iki tanesi maçı anlatıyor zaten. Pas: Galatasaray 470- 163 Kocaeli. Topla oynama oranı: %70- %30.

Lincoln sazı aldı eline, iki asist, ve daha bir sürü güzel hareket. Volkan ters kademelerde çok başarılıydı, diğer tarafta Hasan hiç mi hiç sırıtmadı. Servet golde biraz ağır kalsa da Meira'yla beraber oturtuyorlar yavaş yavaş. Takımdaki bu hücum yönündeki değişimin, çok pozisyona girilmesinin en büyük kahramanı Meira bence. Tandemdeki teknik kapasitesi yüksek stoperlerin futbolda ne kadar önemli olduğunu yıllardır görüyoruz her yerde. Kendi içimizden örnek Pope. Ayhan bu takımın gerideki sorunlarının cevabı. Kontrataktan çok gol yiyoruz, ön liberomuz golde nerede, ileride. Topal'ın en iyi yaptığı iş kontralarda geri iyi dönüp rakibi ilk karşılayan oyuncu olması, olmayınca Ayhan orada aksıyor. Bir de Ayhan'ın her topu geriye oynaması delirtti beni bugün. Meira 20 metre topla çıkıp göbekte ona veriyor, paşam tek top geri. Aydın ilk yarı çok çalıştı, bal yapamadı, ikinci yarı da kendini kulübede buldu. Sağda Yaser tercihi tartışılabilir. Serkan Kurtuluş alınıp Hasan açığa çekilebilirdi, ya da çok şey beklenen Ferdi alınabilirdi oyuna. Eğer sakatlık yoksa kafadan Aydın'a biraz daha şans verebilirdi, neyse. Kewell her hafta üzerine koyuyor, gelince zartzurt eden elemanlar da ağzı açık izliyor.
Baroş oldukça iyiydi. İlk yarı sonu kaçırdığı da nazar boncuğu olsun. Nonda da atmaya devam ediyor, atmasından çok sırtı dönük oynayıp top tutabilmesi önemli olan. Ümit'i de kullanmayı öğrenebilirsek oralarda "tam süper olacak".

Bir şey de Kocaeli taraftarıyla alakalı;

Antalya diye tezahürat yaptılar, aldılar ellerine. Devamlı atılan maddeler, küfürler... Büyük takımlar yapınca problem, küçükler yapınca devam, bir şey yok. Bakalım karar ne çıkacak. Dereli de fena değildi. Salih'ten bekliyoruz detaylı bir analiz.

1 yorum:

Okan Çelik dedi ki...

Umarım Skibbeye sövenler gerekli cevabı almıştır.