Törkiş Benitez


Rafa Benitez, malum, yerli-yersiz oyuncu kesmesiyle, son zamanlarda yayılan şekliyle "rotasyon" yapmasıyla meşhur. Gerrard bile kesilebiliyor, ne bileyim Torres hat-trick yapıyor, ertesi maç yok falan.
Bizde örneği yok pek, niye, çünkü futboldan habersiz "skor" yazarları başta, ve yine futboldan anlamayan "kahve milleti insanları" da ardılı olmak üzere, bütün ülke hocaya "şarlar" hemen. Hoca da tırsar, zaten yönetim de kulağını çekmiştir vs.
Az önce Bjk maçının haberine bakarken, bir yandan da 11'lere göz attım. Beşiktaş, 2 hücum silahı ve asını oynatmamış (Holosko ve Delgado), ayrıca bir daha forma şansı bulmasına ihtimal verilmeyen Üzülmezlerin İbrahim de kadroda. Ve de formda Uğur İnceman da yok. O iki tane takımın hücumda temel direği olan oyuncu, sonradan oyuna giriyor. Dinlendiriyor desem, bu hafta Avrupa maçı yok bildiğim kadarıyla. Buna "takıma güven" mi denir artık, ne denir bilmiyorum. Delgado'nun yokluğunda hücumu yönlendirmesi için Sağlam Tello'yu mu düşündü, S.Özkan'ı mı, yoksa S.Kurtuluş'u mu? Kim oynatacak Bobo ve Nobre'yi, kim besleyecek?
Bu aslında güzel, ama olumsuz bir sonuçta zerre sabır göstermeyen camia ve taraftara sahip olmak da işin acı tarafı. Maç eğer berabere bitseydi, çıkan sesleri tahmin edebiliyoruz. O yüzden, Sağlam bu tarz bir yöntem benimseyecekse, işi var. Henüz futbol kültürümüz oturmuş değil.

2 yorum:

Haketo Zaman dedi ki...

Hacı,
Haftaiçi yapılan testlerde kondisyonları 60 civarı çıkmış holosko, delgado, rüştü'nün. ilerki haftalarda daha uzun sakatlık riskini kaldırmak için bu yola başvurmuş Sağlam.

L dedi ki...

öyleyse sorun yok tabii.