!!!


Ntv'nin bu hafta verdiği maç, Bulls-Nuggets idi. İlk yarı 13 sayı farkla Bulls lehine bitti. 3. periyodda fark bir ara 24'e kadar çıktı. Sonra başta J.R Smith ve Ivy olmak üzere hareketlenen Nuggets farkı 4 sayıya kadar indirdi. Fakat Bulls'un deli gibi atmaya devam etmesi ve Melo iti'nin çok kritik 2 arka arkaya top kaybı, maçı Bulls'a getirdi.
Bu maçın en zevkli taraflarından birisi, iki benchten gelen oyuncunun takımlarının en skorer oyuncuları olmasıydı. J.R Smith 43 sayı atarak kariyer rekoru kırdı ve maçın en skoreri oldu, Ben Gordon da 37 sayı attı. İnanılmaz şutlar soktular. Birçoğu da el üstü idi.
Özellikle maçın bitimine 5 dk filan kala, bir ara Smith üst üste 3 üçlük soktu ki, bunlar akıl almazdı. Bir tanesinde hatta ribaundu kendi alıp direkt savunmacısının üstünden gönderdi ve soktu üçlüğü. İşte orada olay kopmuştu gerçekten. Zaten Murat ve Kaan abiler de yerinde tepkilerle daha bir güzel yaptılar o anları. Bu iki oyuncu zaman zaman da birbirlerine meydan okurcasına peşpeşe isabetler buldular. Çok zevkliydi.
Bulls hiçbir periyodda 30'un altına düşmedi. Böyle olunca, savunmayla pek alakası olmayan Nuggets, çok atmasına rağmen, kaybetti. İşte bu kadroyla eğer Denver şampiyon ol(a)mayacaksa, bu sebepten olamayacak. Savunmaları yok. Hem de ligin en iyi savunmacısı onlarda olmasına rağmen. Bir de o daha "normal" bir savunmacı olsa, kimbilir neler olacak!?!

Bu maç Melo'ya olan güvensizliğimi daha da pekiştirdi. Özellikle geçen sezon son saniyelerde attığı şutlarla bayağı bir sükse yapmıştı ama, ben yine de ısınamamıştım. Bu maçta hem Smith ve Ivy kıçlarını yırtarken bir halt yememesi, hem de son dakikalardaki çok kritik 2 top kaybı, ona ol(may)an sempatimi daha da azalttı. Bu tip şeyler imaj açısından önemli. Sonuçta bu adam "Jordan" markasının yeni yüzü.

0 yorum: