Fleurquin


Sezon 01-02. Galatasaray, önceki sezon sahip olduğu kadronun neredeyse yarıdan fazlasını kaybetmiş. 2 sezon öncekinin 10 kat altında kaliteye sahip bir takımla oynuyor. Toplama takım. Her ülkeden adam var kadroda sanki. Patagonya'dan bile.
O takımda çok sevdiğim oyuncular oldu. Başta Perez ve Fleurquin. Çok yetenekli değildiler ama, yürekleriyle oynyorlardı. Çok kritik işlere imza attılar o üzerlerindeki dandik formalarla. Kırmızı-Beyaz formalarla. Barcelona'lara, Roma'lara gol attılar. Hayatlarında bir daha asla aynı sahaya çıkamayacakları takımlara. Radu Niculescu. Adam Liverpool'a gol attı yav. Şimdi nerede olduğunu bileniniz var mı?
Hayatında Avrupa Kupası oynamamış olan Ümit Karan, İnzaghi gibi gol attı o sezon. Ne geldiyse attı. Daha o zaman saçlarını geriye yatırıyordu.

Bu işleri Galatasaray forması üstlerindeyken yaptılar. Bu forma üstünüzdeyse her şey olur.

Galatasaray dergisi'ne bakıyordum. "Bunları biliyor musunuz" kısmı var işte. Fleurquin'in Galatasaray'daki 2 golünü de Beşiktaş'a iki maçta attığını yazmışlar. Hayır, bir tane daha var. Hem de ne biçim. 2. Tur gruplarında Barcelona'ya attığı gol. Hemen aklıma o gol geldi. Nasıl gelmesin. Delirmiştim, delirmiştik o golde. Youtube'da varmış, izledim az önce, zırıl zırıl ağlayacaktım. Bu yazıyı yazmak oradan aklıma geldi.
O takım, Camp Nou'da Barcelona'ya 2 gol attı. 2-0 öne geçti. Devreyi 2-0 önde bitirdi. Hem de takımın o sezonki her şeyi Hasan ve hakkında bir şey söylemeye gerek bile olmayan Sergen olmadığı halde. Maçı 9 kişi bitirebilmemize karşın beraberliği kurtarmıştık.

O sezon şampiyon olduk o toplamanın allahı kadroyla. Şampiyonlar ligi'nde ise son maça kadar tur şansını taşıyıp son maçta ofsayttan yediğimiz golle elenmiştik. Barcelona o gün üstü mavi, altı bordo cins bir forma giymişti. Elenmiştik. Ama olsun, çok bile gelmiştik.

Demek istediğim şu:Hani bazıları Uefa'yı almamıza tesadüf diyor, yok efendim "kupa mazide kaldı" diyor sanki kendisinin 3 tane Şamp. Ligi, 2 tane Uefa kupası varmış gibi.
O sezon belki bir daha kulüp tarihinde olmayacak şekilde bir araya gelen garip bir kadro, alakasız ülkelerden oyuncular, yürekten oynayarak şampiyon oldu ve Avrupa'da çeyrek final'in kapısından döndü.
O dandik kadroyla Avrupa'yı yerinden oynatan takımın, bu sezon Uefa'yı alması kadar normal hiçbir şey yoktur. Üstünüzde Gs forması varsa, hiç zor değildir. Yeter ki istensin.

0 yorum: