Tieri Anri

Goal'ün bu ayki sayısının kapağında Henry var. Resmin üstünde bir yerde de ufacık "Süperstar mı, hayal kırıklığı mı?" yazısı.
Burada neredeyse Türk spor basını'na eşdeğer bir yorum var. Barcelona'ya bu sezon başında gelen Henry'nin efendime söyleyeyim, hayal kırıklığı yaşattığı, beklenen performansı göstermediği söyleniyor.
Bir kere, bunlar Henry'nin Arsenal'deki gibi 30-40 gol atmasını mı bekliyorlar? Takımı sırtlamasını mı bekliyorlar?Eğer böyle bir şey varsa, bilmeleri gerekiyor ki, bu yersiz bir bekleyiş. Veya umma eylemi, girişimi. Çünkü bilmeleri gerektiği gibi, Barcelona'da tam 7 tane hayvani forvet var ve sistem gereği 3 , en fazla 4 kişi oynayabiliyor, yer bulabiliyor takımda. Durum böyleyken Henry'den Arsenal zamanlarına benzer işler beklemek haksızlık olacaktır.
2.si:Henry sezonun ilk kısmının büyük bölümünde sakattı. Ve dergi basıma girmeden önce de Henry düzelmişti. Ama arkadaşlar bunu da önemsememiş. Ortaya bir komik durum çıkıvermiş.

Geçen haftasonu Zaragoza maçında ve dün Celtic maçında attığı müthiş goller sanırım istemeden de olsa (ki o söylenenden haberi olduğunu sanmıyorum) Goal dergisine cevap oldu. Daha iyisi de olamazdı.

Şunu anlamak lazım:Henry'nin Barça'dan ayrılmak istemesinin 2 sebebi vardı.
1:Arsenal'in -daha doğrusu Arsene Wenger'in- 3. nesli kurduğunu gördü ve burada yeri olmadığını anladı. Belki Wenger'le bunu konuştular da. Bilinmez.
2.Büyük başarı kazanmak istedi. Milli takım bazında mümkün olan her şeyi kazandı ama rsenal ile 2 şampiyonluk dışında hiç başarısı yok. 06 sezonu dışında da Avrupa'da hep rezalettiler. Yani Arsenal'de 2. nesil Avrupa'da başarısızdı. Şampiyonlar ligi'ni kazanmak için Barça'ya geldi İyi de etti.

Her şeyi bırakın, neden ya "süper star", ya "hayal kırıklığı" demek zorundasınız ki? Henry de biliyor burada Arsenal'deki gibi oynamayacağını. Bırakın Krkic ve Dos Santos'u. Eto'o, Ronaldinho, Messi ve Gudjohnsen arasında bile her zaman banko oynayamazdı Henry. Bunun bilincindeydi gelirken. Nba'deki veteran oyuncunun kariyerinin sonlarında şampiyonluk için takım değiştirmesi gibi algılayın bunu da.
Belki de bu öneriyi Parker vermiştir ona, kendi takımındaki Michael Finley örneğini vererek, ne dersiniz? Baksanıza muhabbete.

0 yorum: