Figo


Kasım başı gibi Juve ile yaptıkları maçta ayağı kırılmıştı ve kariyerinin bittiği, artık futbol oynamayacağı söyleniyordu. O pozisyonda nasıl ayak kırılır, pek akıl almıyordu açıkçası. Aklımızdan uçup gitmişti Figo.
Cumartesi günü kanal 24'te İnter-Livorno maçı vardı. Yedek kulübesini gösterirken onu gördüm. Şaşırdım açıkçası, beklemiyordum. Sonra biraz zaman geçti ve onu ısınırken gösterdiler. Birden aklıma oyuna girmesi ihtimali geldi. Ne bileyim, öylesine de duruyor olabilirdi kulübede. Öyle çıkarmışız ki aklımızdan, dönme ihtimalini.
Ve birkaç dakika sonra oyuna girdi. Maç çoktan koptuğundan, oyunda bir şey yaptığını söyleyemeceğim. O anlarda herkes "bitse de gitsek" durumlarındaydı.

Açıkçası çok sevindim. Ve aklıma şunlar geldi sonrasında: Malum, bu maçın bir hafta öncesinde de Ronaldo sakatlanmıştı. Ve 9 ay futboldan uzak kalacağı söyleniyor. Tabii ikisinin durumu aynı değil, Ronaldo bundan önce 2-3 kez daha çok uzun süreli kopmuştu futboldan ama, Figo "futbolu bıraktı" denmişken döndüyse, sanırım Ronaldo için de (son) bir umut vardır. Olmalı da.

0 yorum: