Pembe




Bu formalar niye burda şimdi? Şundan:
Az önce Hüseyin bana bir link yolladı. Sporx.com'dan. "En kötü formalar" isimli bir haber. İyi de neye göre "kötü". Tamamen saçmalık. Bir kere içlerinde 4 tane kaleci forması var, ki 3 tanesi eski Meksikalı kaleci Campos'un. Bilen bilir, o forma tasarımlarını kendi yapardı. Hep renkli şeylerdi. Ama bunlar 2 gün nette yazıp, kendilerini yazar filan sandıkları için, neyin ne olduğunu bilmezler.
O "kötü" formaların arasında Juventus'un ilk formasının 100. yıl için modernize edilmiş şekli var. Ama kim bilecek, araştıracak Juve'nin ilk formasının pembe olduğunu, aa. Olur mu hiç. Adam tarihini koruyor, bu "kötü forma" diyor. Pembe renk garibine gitti herhalde.
Yukarıda gördüğünüz formalar, Juventus'un bu pembe mevzuuyla ilgili formaları. En üstteki 04-05 yılı deplasman formalarından biri. Koyu lacivert ve pembe. Her sezon pembe forma yapmaktansa, bazen de pembeyi bir formanın içine yerleştirmek de mantıklı. Sonuçta gelenek sürüyor bir şekilde.
Altındaki de 03-04 deplasman formalarından. O seneki diğer "away" forma da koyu renk bir şeydi zaten. Siyaha çok yakın bir lacivert. Veya koyu gri de denebilir.
En alttaki ise 100. yıl olan 1997'de giyilen, yani 97-98 sezonu için geçerli olan pembe forma. O zamanlar Deschamps, Zidane filan tabii.
Belki bilmeyenler öğrenir filan. Biz hizmetimizi yapalım. Onlar da Sporx'de çalışsın misal.

Başka ne gibi sıçışlar var peki? Şu var:ManUtd'nin 96-97 beyaz forması. Onun çok benzeri, hemen hemen aynı tasarım, siyah üstüne sarı da vardı. Bu forma aklımda çok yer tutmuştur. Onun da sebebi şu. Lise'deki beden eğitimi hocamızda bu bahsettiğim 2 ManUtd forması vardı ne hikmetse. Forma konusunda hassas biri olarak, o zamanlar dikkatimi çekmişti tabii ki bu. Esas mesele, o hocanın bu forma işlerinde filan aslında elinin olmamasıydı.

-Kamerun'un 3 sene önceki forması da var. Şu tek parça olan. Sonra yasaklanmış filandı sanırım. Üstünde aslan pençe savurmuş gibi 3'er kırmızı ince kısım vardı. Bunun nesi kötü anlamıyorum.

-Sevilla'nın bu sezonki deplasman forması, pembe renk olan. Bayağı da parlak. Demek ki bu yazıyı yazan, formalası seçen arkadaş fazlasıyla Türk erkeği. Pembe'den nefret ediyor gibi.

-Chelsea'nin bu sezonki çok parlak sarı renkli forması. Barcelona'nın 05-06'da giydiği gibi. Bu da kötüymüş.

-Liverpool'un 89-91 arası giydiği gri forma. Sanırım bunlara kalsa, takımlar 2. forma da giymesin.

-Athletic Bilbao'nun 04'te giydiği Guernica'dan esinlenerek yapılan kırmızı-beyaz forma. Guernica'yı biliyor mu acep o?

Bunların dışındakiler İngiltere'de 90'ların başında giyilen çok renkli, sık desenli, karmaşık görüümlü formalar. hadi onlar hakkında ortak kanı oluşabilir ama, diğerlerini sanmıyorum.

0 yorum: