Olstar Ve Sonrası Ve Vs

Kendi adıma beklediğimden iyi bir maç geçti. Gerek son yıllardaki maçların zevksiz geçmesi, gerek Vinsanity, Shaq, T-Mac, KG gibi All-Star için önemli oyuncuların maçta yer almaması, yanlış oyuncu seçimleri gibi faktörler maçın pek de olumlu geçmeyeceğini gösteriyordu bize ama öyle olmadı.
Ha, olumsuzluklar yok muydu? Olmaz olur mu. En başta forma. Sahada herkes aynı takımdandı neredeyse. Her şeyi birbirine karıştırdık maç boyunca. "Lan bu topa niye atlamadı da bıraktı?...Haaa, Doğu'ymuş oo." Olay bu yani.
Başlardan 4. periyodun ortalarına kadar filan Doğu'nun üstünlüğü vardı. Hele bir dönem Kidd-Howard-James üçlüsü at koşturdu ve o gidişat ile maçı kesin alacaklar hissini uyandırdı herkeste. Devre de 10 sayı civarı bitti.
Melo iti geleni attı. Çok çok kötü atmadı belki ama, koç rahatsız olmuş olmalı ki, 2. yarıda bayağı az oynadı. Toplamda da 21 küsür dakika oynadı. Ben Melo'yu çok sevmeyen biri olarak, bu tutumdan hoşlandım tabii ki. Onun yerine 2. devrede Roy daha fazla süre buldu. Zaten bu devrede Dirk 3 oynadı filan.
Roy sanki 10. All-Star'ını oynarmışcasına rahattı. İlk devrede sanırım 11 sayı buldu. Maçı da 18 sayı ile bitirdi. Zaten böyle giderse daha çoook All-Star'lar görür, görecek.
Aslında maç öncesi çok inceleyemeik ama bu maçın en önemli noktalarından biri haksız yere veya az hak ederek seçilenlerdi. Bu kişiler maçta kendini belli etti zaten. Bas bas bağırırcasına.
Kimlerdi bunlar peki?
En başta Sheed tabii ki. Yine bilindik protestosuu yaptı: Sol elle 5 üçlük attı. 1'i isabetli oldu.
Onun dışında Doğu'da Rip ve Bosh. Bosh bir de ilk 5 başladı. Hadi o Kg yok diye oldu varsayalım, oradan yırtsın. Ayrıca da Joe Johnson ve Antawn Jamison. Bunları ben maçta gördüğümü bile hatırlamıyorum, özellikle Jamison'u. Tabii bunda Osman'ın da payı var sanırım. Tanımıyor olabilir Jamison'u!
İşte burada "niye seçilmedi bunlar" diyebileceğimiz kişiler akla geliyor, ve de All-Star maçına nasıl oyuncular seçilmesi gerektiği sorunu.

Geçen yıl hatırlarsınız, Kidd seçilmedi diye eleştirenler olmuştu, tartışılmıştı vs. Kidd, sağlıklı olduğu, oynadığı sürece bu maça seçilmeli. Bunun aksi düşünülemez bile. Neden diyecek olanlara bu geceki maçı bir daha izlemelerin tavsiye ederim.
Josh Smith misal. Oyunuyla zaten hak ediyor, onu geçtim, daha az aktif olsa bile sırf atletik özellikleriyle bile bu maça seçilmesi gereken isimlerden biri. Ama adı bile geçmedi. Yazık.
Ve Hido. Şu maçta Jamison'ın adını bile duymadığımı düşününce, diyorum ki eminim Hido en az 10 sayı atardı, maçın gidişatına göre son periyotta oynatılırdı, sayı bulurdu. Ki, Doc Rivers'ın Hido'yu çok beğendiği ve oyunu ona verdiği biliniyor.
Ve tabii ki bu tip oyuncuları sayıyorken, belki de en gereklisi, en olması gereken oyuncu:Vince Carter. Bu yıl Carter kötyü müydü? Hayır. Ama belki takımın kötü gidişatından, belki de Boston'ın çıkışının Nets triosunu gölgelemesinden, Vinsanity seçilmedi All-Star'a. Carter mı, Jamison mı? Cevap belli değil mi, ama gel gör ki böyle olmadı sonuç.

Neyse, olan oldu. Umarım seneye daha doğru seçimler ve daha zevkli, mücadele içinde geçn bir maç izleri. Maçtan detaylara dönelim.
Kobe sadece 2 dakika 52 saniye kaldı sahada. Sayısız ayrıldı sahadan. Bu bekleniyordu zaten.
Onun dışında bütün oyuncular sayı attı tabii ki. Hatta ilk yarıda Nash dışında herkes sayı atmıştı.
Kobe dışında tüm oyuncular 12 dakika üstü kaldı sahada.
Billups 3/10 attı. 0/6 üçlük. Ne diye geldin ki.

Maçın en sansasyonel hareketleri Doğu'nu yaptığı birkaç alley-oop ve Amare hayvanının 2 smacıydı. Biri de Howard'ın üstünden olmak üzere. O da 18 sayı ile oynadı. Yenselerdi belki mvp olabilirdi.

Son 5 dakikaya başabaş girildi. Bu bölümde Ray Allen tam 14 sayı attı. Peşpeşe 3 üçlük buldu. Skor 125-125'ken James'in içeri harika yardırdığı bir smacı ve Wade'in çok zor pozisyonda sayıya ulaştığı bir turnikesinin ardından yine Wade'in Nowitzki'nin üçlüğünü bloklaması maçı Doğu'ya getiren hamleler oldu. Sonrası da fauller filan. 134-128 bitti maç. Mvp de James oldu.
İlk yarı sonunda istatistiğine bakınca "kesin triple-double" yaptı dedik ama yapamadı. Oh oldu. All-Star tarihinde triple-double yapan tek oyuncu majesteleri. Ben bu adamın o rekoru egale etmesini istemiyorum şimdilik. Ha, bu gidişle elbet kırar. Daha kaç senesi var. Ama olabildiğince geciksin istiyorum, hatta gerekirse yapmasın.

Son 2 nokta var değinmek istediğim.
1. Maçı Osman Sakallıoğlu'nun sunması. Gerçi maçı değil bütün All-Star haftasonu'nu o sundu da hani lafın gelişi. Hele bir de yabancı yayıncıların gösterildiği bölümde bunlar gösterilmedi mi KK ile birlikte, kafayı yedim. Eminim Murat abi'nin de içi içini yemiştir, gitmedi diye. Bu konuda bir şey söylememe bile gerek yok. Herkes biliyor kimin gitmesi gerektiğini. Kimin hak ettiğini. Bu hususta daha sonra yine bir şeyler yazabiliriz. Hüseyin de yazabilir.

2.Formalar. İlk başta sevmiştim formaları. Daha doğrusu çift renkli olmalarını. Sonra maçta da izledikçe fark ettim ki, özellikle mavi forma, çok kalitesiz duruyor. Forma mevzuunun sıçmasının 3 sebebi var. 1.Mavi forma, "East" yazısı ile birlikte önden bakınca çok kötü, kalitesiz duruyor. Dikkat edin. 2. Mavi renk kaymış. Önceki yıllardaki Doğu takımının formalarına dikkat edin, daha koyu daha göze hoş gelen bir mavi vardı. Bu yılki daha açık ve forma tasarımıyla birleşince çok kötü duruyor. 3. Mavi formanın arkasındaki gümüş renk, neredeyse beyaz. O kadar açık bir gümüş yani. Öyle olunca da yazının baş kısmında da dediğim gibi, oyuncuları karıştırdık. Kim ne yapıyor, anlamadık vs de vs. Batı takımının ön kısmı beyaz, Doğu'nun ise arka beyaz!

Ben alternatif forma ve renkleri seven biri olarak genel temayı sevdim ama saydığım noktalar, olayı olumsuz yönde götürdü. Olmadı. Daha da eleştirilecektir bu formalar ileride. Ve o eleştirilerin üstüne, sanırım seneye daha iyi formalar, en azından renkleri karıştırılmayacak olan formalar tasarlanacaktır. Zaten organizasyon Batı'da. Kırmızı giyecek Batı. Pek de karışamaz sanırım.

Şimdilik bunlar var. Daha da varsa kalan, sonra fışkırtırız.

0 yorum: