Garip Oyun Futbol

Büyükşehir Belediye maçı ne alemde, öğrenmek için Bjk Tv'yi açıyoruz. O arada da ekrana Beşiktaş'ın bu seneki Cl maçlarında atılan goller filan geliyor. İçerdeki Liverpool maç. Allahım. Direkt, futbolun "nasıl" bir oyun olduğu hakkında işaretler.
Kötülemek için söylemiyorum Bjk'yi. Kime olsa söylerim.

İlk gol zaten komedi. Bobo kendi başına zorluyor, çizgiye iniyor, hafiften düşüyor. Topu yarı geri-yarı ceza sahası istikametinde "depiyor", "auta çıkmasın kurtarayım" baabında. O top bir Liverpool'luya çarpıyor, ondan çarpıp kaleye yakın başka bir Liverpool'luya çarpıyor. Ve Serdar Özkan'ın önüne düşüyor. O da vuruyor, ve kalecinin tam önündeki Liverpool'lu oyuncuya çarpıp Reina'yı da kontrpiyede bırakarak kaleye giriyor. Evet, bu gol.

İkincisi bu kadar komedi değil ama, futbolda gerekli şartlar yerine geldiğinde gol atmanın aslında ne kadar basit olduğu bağlamında güzel bir örnek. Üzülmez soldan yardırıyor. Bobo'nun önüne atıyor. Bobo, çaprazdan gelen oyuncuyu harika bir ilk müdahaleyle geçiyor ve önüne çıkan Reina'nın bacak arasından topu gönderiyor kaleye.
Demek ki neymiş, gol atmak o kadar zor değilmiş. Bu atak tam bir kontra da değil. Liverpool oyuncularının dengesiz geri dönüşü büyük pay sahibi golde. Falan filan işte.

Tabii golün ardından Emre Tilev'in "Çok babasın Bobo" şeklindeki hönkürüşü de birkaç yıl unutulmaz...

0 yorum: