March Madness

Sevgili blog okurları, her ne kadar Türkiye'den takip edilmesi çok zor olsa da, kolej basketbolu turnuvası heyecanı başladı. Amerika genelindeki liglerden turnuva vizesi alan takımlar "March Madness(Mart Çılgınlığı)" adı verilen NCAA turnuvasında birer birer boy göstermeye başladılar. Doğu, Batı, Orta batı ve Güney olmak üzere dört ayrı koldan devam eden playoff eşleşmeleri tüm hızıyla sürerken, sürprizler de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. 2 numaralı seribaşı Duke, turnuvanın ilk turunda 11 numaralı seribaşı West Virginia'ya yenilince Coach K ve tayfası için turnuva erken bitti. Bugün ise Davidson University Georgetown'u eleyerek sürpriz yaptı. Yarın Sweet Sixteen maçları başlıyor. Çeyrekten bir önceki tur. Her kolun birincileri San Antonio'daki Final Four'da karşılaşacaklar.

Benim tahminlerime gelince;
Doğu'dan Tyler Hansbrough'un başını çektiği bir numaralı seri başı North Carolina Tar Heels, Orta batıdan Kansas-Wisconsin galibi, ki Kansas Jayhawks kuvvetle muhtemel, Batıdan ise dün son 2 dakikada 10 sayıdan gelip galibiyeti alan University of California Los Angeles, ya da daha genel bir terimle UCLA Bruins. Ancak gel gelelim güneyde işler karışık. Yeni Dwyane Wade olarak gösterilen Derrick Rose'un okulu Memphis, geleneklerinde Final Four olan Texas, ve birkaç senedir hep yüksek numaralarla seribaşı olan Stanford Final Four adayları. Texas-Stanford oynuyor Sweet Sixteen'de. İkisinden biri elenecek. Memphis'in ise güney finali garanti gibi.

Sanırım NTV ya da Fox vs. verir yine Final Four'u geçen sene olduğu gibi de Türk insanı da biraz kolej basketbolunu izleme olanağını elinde bulundurmuş olur.


En hızlı, en doğru kolej basketbolu bilgileri için:

0 yorum: