Baptista


Futbol çok cins bir oyun. Bugünün yarının belli değil, ne zaman ne olacağını kestiremiyorsun. Bugün diptesin, yarın zirvede. Kovulduğun yere geri dönüp, takımı sırtlayabiliyorsun. Kendini yeniden kanıtlama fırsatı buluyorsun, değerlendiriyorsun vs vs...

Julio Cesar Baptista, 2005 sezonu başında Ramos ile birlikte Real Madrid'e geldi. O karmaşık sezonda forma şansı buldu ama tabii istikrar yok falan. Düzenli oynayamıyor. Kadro sürekli değişiyor. Tam olarak sebebini bilmemekle -Reyes'in gelme isteğinin payı var ama tek başına bu olamz- geçtiğimiz sezon Reyes karşılığında Arsenal'e kiralandı. Genellikle kupa maçlarında süre buldu. Hatta Liverpool ile 9 ocak'ta yaptıkları ve tam 6-3 biten, yendikleri Lig kupası maçında 4 gol attı. İngiltere'de yaptığı en etkileyici iş buydu. Ve bu sezon başında Madrid'e geri döndü Baptista. Ne olacak, oynayacak mı, forma şansı bulacak mı derken, Baptista 11'e yerleşti. Forvetin arkasında "amc" olarak yer aldı. Şimdiye kadar iyi oynuyor. Yerini bırakacak gibi de değil açıkçası.

Peki ne oldu da, önceki sezon başka takıma kiralanan oyuncu, şimdi banko oynuyor? Nasıl açıklanabilir ki bu? Capello mu sevmiyordu acaba? Veya Mijatovic mi? Biriyle arasında sorun mu vardı?
Bilemiyoruz. En azından ben bilmiyorum.

Baptista tam bir "modern futbol" oyuncusu. Aslen ön libero olarak başladığı futbolda, bugün ofansif orta saha oyuncusu olarak oynuyor. Onun dışında orta saha'nın her yerinde ve forvette oynayabiliyor. Bu Real için, veya oynadığı takım için müthiş bir şans.

Umarım bu çok yönlülüğünün veya onu da bırakın, iyi oyununun karşılığını alır her zaman Baptista.

0 yorum: