Lakers Falan



Az önce Ekşi'de bir entry okurken aklıma geldi:Geçen sezon Lebron hayvanı neredeyse tek başına( bir de Gibson'dan yarım kişilik katkı. O da ekstra) takımını Nba finaline çıkardı öyle değil mi? 2 sezondur da Kobe neredeyse tek başına Lakers'ı bir yerlere getirmeye çalışıyordu. Hatta işin garibi normal sezonda azıp, playoff'ta takım oyunu oynayası geliyordu. Ne yapmaya çalışıyordu bilemiyorum artık. Ha belki o 2 sezon da Suns ile eşleşmeleri işin şanssız tarafı ama durum az çok bundan ibaret.
Peki bu sezon ne olacak? Öncelikle sezon başında Bynum'ın iyiden iyiye kendini göstermesi, sezon ilerledikçe Odom'ın "adam" olmaya başlaması Kobe'nin azgınlıklarıyla birlikte Lakers'ı önceki senelerden daha iyi bir konuma getirmişti. Bir de üstüne Gasol vurgunu (takası demeyeceğim, düpedüz vurgun bu) gerçekleşince Lakers bir kademe daha yukarı çıktı. Daha etkileyici bir takım oldu. Ben şimdi çok merak ediyorum, Bynum gelince nasıl bir takım olacak Lakers. Fisher-Kobe-Odom-Gasol-Bynum. Bu beş, zaman geçtikçe daha çoğalan bench katkısıyla birlikte(özellikle Vujacic ve Farmar) şampiyon bile olabilir. 06'da Miami olduysa, bu sezonun Lakers'ı haydi haydi...
Evet Batı çok karışık, hele de takaslardan sonra ama, Lakers'ın önceki 2 sezondan daha fazla iş yapacağı kesin bu sezon için.
Kobe'nin Gasol takası sonrası vaziyeti şu:gerekince sayı atıyor. Takımın normal gidişatı içinde sayı buluyor. Sivrilmiyor. Genelde 20-10-5 civarı istatistikler yapıyor. Asist kasıyor vs.
Bynum'ın da geleceğini hesap edin Bu Lakers'a. O zaman Kobe'ye düşen gereken yerde sazı eline almak. Ne bileyim ekstra çaba mı gerekiyor, Kobe orada kontrolü ele alacak işte. O zaman Kobe ,farkını ortaya koyacak.
2-3 senedir yaptığı gibi tek başına takımı kurtarmasına gerek de kalmayacak. Daha rahat olacak.

0 yorum: