Vaziyet Of Enbiey End Törkiş Süper Lig


Bu sezon Nba Batı konferansı'nın da, Türkiye Süper Lig'in de hali darmaduman. İki tarafta da işler çok karışık. Kim şampiyon olacak, kim Playoff'a kalacak vs. Bir dünya aday var.

Öncelikle Nba.

Batı Konferansı'nda durum şu:
Lakers: 39-17
Spurs:38-17
Suns:38-18
Jazz:36-20
Hornets:37-18
Mavericks:38-19
Rockets:36-20
Warriors:33-22

Şu anda sezon bitse Playoff'a gidecek olan takımlar bunlar. Ve bunların içinde bir Denver yok. İnanılmaz. Nuggets son 3 maçını kaybetti. Bulls, Bucks ve Pistons'a. Pek güven vermiyorlar açıkçası. Savunmada gözleri yok. Her zaman da 120-130 atamıyorlar. Melo atmaya bakıyor. Iverson olabildiğince efektif oynamaya çalışıyor ama, o da elinden geldiği kadar işte. Bir de o zıvanadan çıkıp her geleni atsa, daha fena olur halleri. Neyse.
New Orleans Hornets da son 3 maçını kaybetti ve 3 maç önce Batı birincisi olan takım, şu anda Batı 5.si!! İşte Batı'nın durumu bu. Bu derece karışık. Eğer bu durum, normal sezonun sonuna kadar devam ederse, Nisan 20'de bile ortalık karışık olursa, tahmin edilenden çok farklı Playoff manzaraları görebiliriz. Sürprize mahal veren eşleşmeler, erken finaller vs.

Şu anda bakıldığında 3 takımın uzun denebilecek galibiyet serilerine sahip olduğunu görüyoruz:Houston (12), Spurs(6) ve Lakers(8). T-Mac umarım sakatlık belasına bir daha bulaşmaz bu sezon ve takımla birlikte yükselişini sürdürür. Bari bu sezon 2. tur filan görebilsin. Yao bey de azıcık götünü kaldırıp yardım ederse tabii. Lakers, Gasol'ün gelişinden itibaren coştu. Hep söylüyorum ama bir kez daha söyleyeceğim;bunlar Bynum gelince nasıl olacak acaba? Benchten Farmar ve Vujacic son maçlarda büyük katkı yapıyorlar. Gerçi çoğu zaman gerek bile kalmıyor. Çünkü ilk 5 o kadar verimli oynuyor ki, "aman benchden katkı gelsin de maçı alalım, rahatlayalım" benzeri serzenişler çıkamıyor bile. Gasol'ün pas yeteneği ve üçgen hücuma uyumu, bu galibiyet serisini daha da uzatacak gibi. Mart içinde Dallas ile 2 maçları var. Bu çok önemli, çünkü eğer Lakers en azından Batı finali'ni falan istiyorsa, Dallas ile karşılaşmaya hazır olmalı. Dallas'ın son hali de hepinizin malumu. Onun dışında Kings, Warriors ile de 2'şer maçları var.
Spurs de klasik All-Star sonrası gidişatına devam ediyor. Parker iti döndü. Stoudamire çok faydalı. Her maç 0/4 üçlük isabetine imza atıyor sağolsun. Manu azdı bu aralar. TD de ağırlığını koydu biraz biraz. Kurt Thoms'ı aldılar bu arada. Ben çok faydalı olacağını düşünüyorum Thomas'ın. Belki karşılığında biraz fazla şey verdik ama, Barry'nin gelme ihtimalini göz önünde bulundurunca "çok" durmuyor. O da gelir umarım.

Bu nasıl bir konferanstır ki, 1.iyle 7. arasında sadece 3.0 oran olsun. Yani Houston o seri galibiyetlere devam edecek olsa 3-4 maç civarı Batı'nın tepesine yerleşebilir. O derece.

Diğer takımlara bakınca Lakers'ın liderliği biraz "sürpriz" gibi duruyor değil mi? Ama aslında öyle değil. Hatta ben onlar normal sezonu birinci bitirirse hiç şaşırmam. Artık Lakers'ın o 2-3 sezondur akıllarda olan "orta seviye takım" veya "Kobe'den başka hiçbir şey olmayan takım" profili yavaştan değişse iyi olur. Çünkü "öyle" değiller artık.

Şahsen ben bir Suns-Mavericks eşleşmesini kolluyorum. Kidd-Nash kapışması, hem de Playoff'ta, harika olacak. İlk turda olması kötü olur tabii ki. Ama bir Spurs'lü olarak bakınca da, göze hoş gelen bir ihtimal.

Hornets, Playoff'ta çok feci sıçabilir. Takım halinde Playoff'ta pek tecrübeleri yok. Paul istediği kadar liderlik etsin, ben en fazla 2. tura kadar gidebileceklerini tahmin ediyorum. Daha ötesi olmasın zaten, başka bir takımı engelleyeceklerine. Mesela bu sene Hornets mi, Rockets mı 2. tur görsün derseniz tabii ki Rockets derim. Hornets daha genç takım, görür elbet daha yukarıları. Hele de Paul varken. Ama şu T-Mac herifi bir 2. tur görsün de, biz de rahatlayalım o da. Ha, zaten o "ligin en iyi ikilisi" mevzuu yalan oldu da, en azından biraz da olsa başarı tatsın adamlar. Şampiyonluk falan bekleyen yok. Onlar da takas biterken Gerald Green insanını aldı. İnşallah orada biraz kendini gösterebilir de "smaççı atletik genç" ten ötesi olabilir.

Nba hakkında nasılsa daha çok konuşuruz. Ben izninizle (kimin izni ulan) Türkiye Süper Lig'e geçmek istiyorum.


Sanırım Türkiye 1. Futbol Ligi tarihinde ligin 23. haftasına kadar 4 takımın şampiyonluk kovaladığı ilk ve tek sezon bu. Başka varsa da ben bilmiyorum. 3 bile olmuştur tamam ama, 4 hiç sanmıyorum.

Puan durumu'nun ilk 4 şudur:
G.saray:51
F.bahçe:50
Beşiktaş:49
Sivasspor:48

Ve bu hafta da Beşiktaş-Galatasaray maçı var. Olur da Bjk yenerse işler iyice karışacak. Ki bu da yüksek ihtimal çünkü Galatasaray'ın durum ortada. Beraberlik bile kardır diyeceğim ama, şu puan durumu'nda neyin avantajı? Farzet berabere bitti bu maç, Fb ve Sivas da yense puan durumu olacak şu şekil:Fb:53-Gs:52-Sivas:51-Bjk:50. Yine birer puan farkla ama bu kez sıralar değişiyor.
Peki ne zamana kadar devam eder bu? Beşiktaş aldı gazı gidiyor. Kısa vadede tökezleyeceklerini sanmıyorum ben. Sivas ise saçma sapan puan kayıplarına rağmen hala yarışta. Son maçta bile berbat sahada Rize'ye karşı neler kaçırdılar. Ben 28. haftaya kadar filan onların yarıştan kopacağını tahmin ediyorum. Zaten hocası "biz şampiyonluk istemiyoruz" diyen takımdan ne kadar hayır gelir. İnşallah Kayseri de geçer onları, 5. olurlar da o zaman görürüm ben onları. Yaptıkları işe ihanet ediyorlar. Yazık.

Fenerbahçe de eğer Sevilla'yı elerse - ki zor- lig için işi daha da zorlaşacak. Hatta kupa'da da devam ederlerse bir kat daha. Çünkü 3 koldan maç oynamak gerçekten çok zor. En büyük takımlar bile çoğu zaman bu gidişata dayanamıyor. 1-2'sinde pes ediyorlar. Kupa'yı belki çok önemsemeyebilirler diyebiliriz ama, bir yanda 20 küsür senedir Türkiye Kupası'nı kazanamamak var, hem de çeyrek final'de rakibin Galatasaray! Elemek farz yani. Bu da ilaveten en azından bir tur anlamına geliyor.
Fenerbahçe'de bu 3 cepheyi birden kaldıracak kadro var mı? Cevabı Bursa maçında aldık:yok. Geçen Yüzde yüz Futbol'da Rıdvan diyor:"Madem bu maçta takımın hepsini dinlendirdin-ki bu yanlış. Bundan sonra dışarda Kupa'da Gs, ardından dışarda A.Gücü, sonra da dışarda Sevilla. Ne ara dinlendireceksin bunları o zaman. Kadronu ekonomik kullan. Brezilyalılar oynayarak form tutar vs" diyor. Haklı. Bu 3 maçta bakalım Fb ne yapacak.

Sonuç olarak, bu mücadele ne kadar uzun sürerse, ne kadar çok takım arasında ne kadar uzun sürerse o kadar keyifli bir lig olacak. Umarız olabildiğince uzun sürer.

0 yorum: